Photo Gallery, Τοπικά

Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο της Αστυνομίας

Άγνωστοι το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βόλο

 

 

 

Αντιεξουσιαστές «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από την επίθεση

 

 

Αίσθηση, αλλά και ερωτηματικά προκαλεί η επίθεση αγνώστων με εκρηκτικό μηχανισμό σε συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας του Δεκαπενταύγουστου ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος σε όλη την περιοχή της Μεταμορφώσεως. Το θόρυβο, σε κλάσματα δευτερολέπτου, ακολούθησε μικρή φωτιά και καπνός. Εύκολα έγινε αντιληπτό ότι ο θόρυβος προερχόταν από έκρηξη που είχε προκληθεί σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, που ανήκει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στη γωνία των δρόμων Αθανασίου Διάκου και Γεωργίου Καρτάλη.

Στο όχημα που είχε αρπάξει φωτιά προσέτρεξε ο αστυνομικός – φρουρός, ο οποίος με πυροσβεστήρα κατάφερε να τη σβήσει πριν επεκταθεί και προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές. Τελικά η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια η έκρηξη και φωτιά προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό, που περιείχε βενζίνη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται να προκύπτει ότι άγνωστα άτομα πέρασαν πεζά από τη διασταύρωση των οδών Γ. Καρτάλη και Διάκου και αφού διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε κίνηση και αστυνομική δύναμη, πέταξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου «βλέπουν» οι αξιωματικοί της Αστυνομίας πίσω από αυτή την επίθεση. Ο συγκεκριμένος χρόνος που επελέγη ίσως να μην ήταν τυχαίος. Οι άγνωστοι να εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη λόγω του Δεκαπενταύγουστου, ενώ ο σκοπός της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου βρισκόταν στο εσωτερικό της πιλοτής και δεν είχε ορατότητα στο δρόμο.

Η έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση στη γειτονιά, αν και πολλοί κάτοικοι απουσίαζαν λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Κλήθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να ερευνήσει το χώρο και να εξετάσει τα απομεινάρια του εκρηκτικού μηχανισμού. Στην παρούσα φάση δεν έχει καταγραφεί πόρισμα, ωστόσο από τις πρώτες ενδείξεις υπάρχει η εκτίμηση πως ήταν επίθεση εναντίον της Αστυνομίας.

Η έρευνα τόσο από την Πυροσβεστική, όσο και από την Αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το αυτοκίνητο ήταν συμβατικό, φαίνεται πως πολλοί γνωρίζουν τα οχήματα της Αστυνομίας και τα έχουν βάλει στο στόχο.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το