Photo Gallery, Αθλητισμός

Άξια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός Β.

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ εξασφάλισε ουσιαστικά το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ

 

 

 

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ απέδειξε πως δίκαια πλασαρίστηκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, συμμετέχοντας τη νέα χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ. Η προχθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 ήταν καταλυτική για την έξοδο των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, καθώς πλέον η «Ένωση» ακόμη και αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό αύριο στο ΟΑΚΑ δύσκολα θα πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στην κατάμεστη Τούμπα είναι το φαβορί για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός με ήττα από τον ΠΑΟΚ «σφραγίζει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ αν κερδίσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» με δύο γκολ διαφορά θα καταλάβει την 3η θέση στα πλέι οφ. Η ισοπαλία ίσως αποδειχθεί καταστροφική και για τις δύο ομάδες, καθώς σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ, η «Ένωση» θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός Βόλου θα μείνει εκτός Ευρώπης, καθώς θα τερματίσει τελευταίος στο «μίνι» πρωτάθλημα.

Είναι από τις σπάνιες φορές που μια ομάδα χρειάζεται ήττα για να αισθάνεται σίγουρη, όσον αφορά την ευρωπαϊκή της έξοδο, για το λόγο αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο προπονητής της ΑΕΚ, μετά τη λήξη της προχθεσινής αναμέτρησης τόνισε πως η ομάδα «έπεσε» ηρωικά μαχόμενη, καθώς και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση της ειδικής κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό του πέτυχε άλλη μια σπουδαία νίκη και συνέχισε να γράφει ιστορία. Μετά τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε τρεις φορές μέσα σε μια περίοδο, κατάφερε να νικήσει και την ΑΕΚ τρεις φορές σε μία σεζόν, αποδεικνύοντας πως μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Μπορεί στο προχθεσινό ματς οι «ερυθρόλευκοι» να μην κατάφεραν να πιάσουν σπουδαία απόδοση και η ΑΕΚ να ήταν καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πέτυχε το «χρυσό» γκολ με κεφαλιά του Πέτερ Ντολεζάι στο 84’, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη.

Νωρίτερα, χρειάστηκαν οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Γιακούποβιτς για να αποφευχθεί η παραβίαση της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ θα σταθούμε και στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, απέναντι στους καλούς προχθές επιθετικούς της ΑΕΚ.

Πάντως, όπως και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, έτσι και προχθές ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Σάχα. Μετά από ένα καλό πρώτο 20λεπτο από πλευράς «ερυθρολεύκων», στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, την έλλειψη «καθαρού» μυαλού και τις επιπόλαιες ενέργειες των «ερυθρολεύκων». Αποτέλεσμα, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, δείχνοντας αδυναμία στο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Η επιλογή του Στάθη Ρόκα να αγωνιστεί ως επιθετικός, δίπλα στον Μαρτίν, αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο έμπειρος μέσος, παίζοντας σε μία άγνωστη γι’ αυτόν θέση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν σαφώς καλύτερα για τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Ακόστα στο δεύτερο ημίχρονο (αντικατέστησε τον Ρόκα).

Ήταν πολύ σημαντικό για το βολιώτικο συγκρότημα το ότι κατάφερε να αποφύγει να δεχθεί γκολ σ’ ένα 15λεπτο «φωτιά» της ΑΕΚ (60’-75’). Από στη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν στο δρόμο προς τα δίχτυα, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» την ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας και Μαρτίν ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν περισσότερο από πλευράς Ολυμπιακού, με τους ποδοσφαιριστές να αποθεώνονται στο τέλος της αναμέτρησης από τους 12.000 περίπου φιλάθλους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό. Ήταν η τελευταία …παράσταση των «ερυθρολεύκων» για φέτος στο Στάδιο, καθώς η χρονιά θα κλείσει αύριο Τετάρτη στην Τούμπα, στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρεζ, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (91’ Τομάς), Μόνχε (94’ Γκότοβος), Ρόκας (52’ Ακόστα), Μαρτίν.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας (67’ Έντερ), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ, Μίτσελ (88’ Ματέος), Λαγός, Γκερέιρο (85’ Λεονάρντο), Μπαχά, Σκόκο.

Αύριο με ΠΑΟΚ

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς δίνει αύριο στις 20.30 ο Ολυμπιακός Βόλου στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο με θαύμα θα χάσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, όλα έχουν γίνει πιο εύκολα για το βολιώτικο συγκρότημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα εύχεται παράλληλα να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ. Αν η «Ένωση» κόψει βαθμούς από τους «πράσινους», τότε με νίκη ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμίζουμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τη νέα χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ ακόμη και αν τερματίσουν στην τελευταία θέση των πλέι οφ, μόνο αν δεν πάρει την πρώτη θέση η ΑΕΚ.

Για το αυριανό ματς ο Μάκης Κατσαβάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Παύλου Μητρόπουλου, ο οποίος στο ματς με την ΑΕΚ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Επιστρέφει ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Η ομάδα μετά τη σημερινή προπόνηση θα αναχωρήσει στη συνέχεια για την Θεσσαλονίκη, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης.

 

Ο Γιάχος «σφυρίζει»

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Β.

Ο κ. Γιάχος του συνδέσμου Χίου ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου, με βοηθούς τους κ.κ. Φαντόπουλο (Πειραιά) και Μπιτσίδη (Θράκης). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Χαραλαμπίδης από τον σύνδεσμο της Καβάλας.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το