Αθλητισμός

«Ζούμε ένα όνειρο»

Τονίζει στη «Θ» ο αρχηγός του Ολυμπιακού Β. Λέαντρο Άλβαρεζ

 

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται πλέον με το ενάμιση πόδι στο να συμμετάσχει τη νέα χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι η επιβράβευση των προσπαθειών όλης της ομάδας σε μια καταπληκτική χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, σημείωσε σπουδαίες νίκες και με το… σπαθί της τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Λέαντρο Άλβαρεζ, ο πιο… παλιός παίκτης του Ολυμπιακού έζησε από κοντά όλη την προσπάθεια που έκανε το βολιώτικο συγκρότημα τα τρία τελευταία χρόνια, από το 2008 όταν ξεκινούσε από πλευράς διοίκησης η δημιουργία αυτής της ομάδας στην Β’ Εθνική, μέχρι σήμερα που ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε να συναγωνίζεται με επιτυχία της θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Ο έμπειρος μέσος μίλησε στη «Θ» για την φετινή πορεία της ομάδας, για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον σύλλογο, αλλά και το μέλλον του:

Για τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουπόπα Λιγκ: «Είναι τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν φέτος μια νεοφώτιστη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και κατάφερε όχι μόνο να βγει στην Ευρώπη, αλλά και να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Δίκαια μας αποκαλούν ως την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όλη στην ομάδα απολαμβάνουμε, πλέον, τους καρπούς της επιτυχίας, η οποία ήρθε με πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα.

Προσωπικά, δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι πετύχαμε μια τόσο σπουδαία διάκριση. Ζούμε ένα όνειρο. Είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό που έζησε από κοντά όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια, φτάνοντας η ομάδα να βρίσκεται στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απομένει ένα ακόμη παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια θα έχουμε 20 μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη».

Για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ και τις νίκες που σημείωσε επί του Παναθηναϊκού και επί της ΑΕΚ: «Παλέψαμε με πάθος σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ χάσαμε στο ΟΑΚΑ με ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία, ωστόσο, χάσαμε το παιχνίδι από δικά μας λάθη, αλλά και από το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα στον αγώνα που δώσαμε στο Πανθεσσαλικό, όπου καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι, κερδίζοντας με 2-1. Όσο για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ μπορεί να μην είχαμε πολύ καλή απόδοση, όμως φροντίσαμε να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς. Από μια στημένη φάση πετύχαμε το γκολ που μας έδωσε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όποιος βάλει την μπάλα στα δίχτυα κερδίζει. Και εμείς φέτος σε πολλά παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι, όμως χάσαμε βαθμούς. Πιστεύω, πάντως, πως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Για το ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Σε όλα τα παιχνίδια φέτος αγωνιστήκαμε με στόχο τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα ιδιαίτερο, καθώς με ήττα εξασφαλίζουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, αν νικήσουμε με 2-0, τότε θα τερματίσουμε στην 3η θέση. Θα πάμε την Τετάρτη στην Τούμπα και θα δούμε τι θα γίνει».

Για την πετυχημένη πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα: «Το μεγάλο μας όπλο ήταν η ομοιογένεια. Έχουμε δημιουργήσει μια «δεμένη» ομάδα, με αυτοματισμούς στο παιχνίδι της και με τον κάθε παίκτη να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Όλοι δουλεύουμε σκληρά, από τον πρόεδρο μέχρι και τον φροντιστή της ομάδας. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που παρουσιάσαμε μέσα στο γήπεδο. Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Το μυαλό μου είναι στον Ολυμπιακό Βόλου. Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα και όλα εξαρτώνται από τον πρόεδρο. Προσωπικά, θεωρώ πως έκανα καλή χρονιά, έχω αποκτήσει εμπειρίες στη Σούπερ Λιγκ, όμως δεν σταματώ εδώ. Θα προσπαθήσω να είμαι ακόμη καλύτερος τη νέα χρονιά. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς. Με τον Ολυμπιακό Βόλου έζησα μεγάλες στιγμές και εύχομαι να ζήσω ακόμη μεγαλύτερες τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το