Αθλητισμός

Άνοιξε ο δρόμος για Ευρώπη

Μετά την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού Β. με 3-1 επί της Κέρκυρας



Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίστηκε και στην Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-1 στο νησί των Φαιάκων, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη τους μακριά από το Πανθεσσαλικό και την τέταρτη στις τελευταίες πέντε εξόδους τους (έχουν και μία ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη). Το βολιώτικο συγκρότημα έχει να χάσει από τις 5 Δεκεμβρίου 2010, όταν και ηττήθηκε με 1-0 από την Ξάνθη, ενώ οι δύο μόλις ήττες εκτός έδρας σε 12 παιχνίδια αποτελούν αξιοζήλευτη επίδοση για μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο στη φετινή Σούπερ Λιγκ και είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Η Ευρώπη, πλέον, δεν είναι ένα μακρινό όνειρο. Έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου η συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος φαντάζει εφικτή για το βολιώτικο συγκρότημα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με την Καβάλα, με 35 βαθμούς.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα ιδέσθαι στο πρώτο ημίχρονο, μετατρέποντας το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Με ασφυκτικό πρέσινγκ από πλευράς «ερυθρολεύκων», εξαιρετική τακτική και αντεπιθέσεις «φωτιά» το βολιώτικο συγκρότημα κατάφερε σε διάστημα 27 λεπτών να πετύχει τρία γκολ και να ρίξει τους Φαίακες στο καναβάτσο.

Η πρόβα τζενεράλε, πριν τον μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την προσεχή Τετάρτη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ήταν απόλυτα πετυχημένη για τους «ερυθρόλευκους». Ύστερα, μάλιστα από τα όσα ακολούθησαν του αγώνα με τον Ηρακλή και την αλλαγή προπονητή στην ομάδα. Η νίκη επί της Κέρκυρας αναμένεται να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, εν όψει της μεθαυριανής ιστορικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο Ελλάδος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με την Κέρκυρα ήταν ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας τις βάσεις στο να πάρει ο Ολυμπιακός μια σημαντική βαθμολογικής σημασίας νίκη. Ο έμπειρος επιθετικός έφτασε τα τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως και το άλλο τέρμα που έχει πετύχει ήταν και πάλι κόντρα στην Κέρκυρα στο ματς του πρώτου γύρου στο Βόλο για την 9η αγωνιστική.

Η Κέρκυρα είναι η μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου δύο φορές στο πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μία ακόμη νίκη στο νησί των Φαιάκων με 2-0 για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Μάκης Κατσαβάκης, όπως είχε τονίσει πριν το ματς, δεν σκόπευε να αλλάξει την τακτική και τη φιλοσοφία της ομάδας και αυτό έπραξε. Η ομάδα λειτούργησε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια εκτός έδρας. Ήλεγξε το χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Καπετάνο, Μητρόπουλο, Ουμπίντες, Μόνχε και Μπρέσκα να κάνουν σπουδαία δουλειά, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα η «ερυθρόλευκη» άμυνα από τους γηπεδούχους και βγάζοντας τους γνωστούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, έφτασε εύκολα στο 27’ να προηγείται με 3-0.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία στημένη φάση στο 4’ για να ανοίξει το σκορ. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε κόρνερ, με τον Σολάκη να νικά τους αμυντικούς της Κέρκυρας και τον Κωνσταντόπουλο να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από πλευράς φιλοξενουμένων, οι οποίοι στη συνέχεια ήταν «καταιγιστικοί», δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα της Κέρκυρας.

Με αντεπιθέσεις για σεμινάριο ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα στο 0-2. Το δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκε με τρεις μπαλιές. Διαγώνια μπαλιά του Μόνχε στον Μπρέσκα, παράλληλη πάσα του Σλοβάκου στον αμαρκάριστο Σολάκη, με τον έμπειρο επιθετικό να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Κωνσταντόπουλο. Η αποθέωση της συλλογικής προσπάθειας.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να σφυροκοπούν την άμυνα της Κέρκυρας και το 0-3 δεν άργησε να έρθει. Το χρονόμετρο του γηπέδου σημάδευε το 27’ και ο Μπρέσκα με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλο και από εκεί στα δίχτυα, αφήνοντας άφωνους τους Κερκυραίους φιλάθλους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και έχασαν άλλες δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα όπου έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά της η Κέρκυρα έδειξε πολλές αδυναμίες στην οργάνωση του παιχνιδιού, η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην περιοχή του Γιακούποβιτς, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Κατέβασε ταχύτητα

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Η Κέρκυρα εκ των πραγμάτων έπρεπε να αλλάξει την τακτική της, να αγωνιστεί πιο επιθετικά μήπως και καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται πιο συντηρητικά και με αντεπιθέσεις, δίχως οι παίκτες του να ασκούν ανάλογη πίεση στον αντίπαλο, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβις πέρασε με την έναρξη του β’ μέρους τον Γιάντση στη θέση του Ρίκκα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολύ γρήγορα να μειώσουν το σκορ σε 1-3 στο 50’. Ο Γκουστάβο από  τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού νικήθηκαν στον αέρα από τον Καλαντζή, ο οποίος με κεφαλιά σκόραρε για την Κέρκυρα.

Το παιχνίδι πήγε να γυρίσει προς στιγμήν, καθώς οι γηπεδούχοι απέκτησαν ψυχολογία, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έχασαν για λίγα λεπτά την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωσή τους, με τον Σερραίο τεχνικό να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 55’ διαφοροποιώντας την τακτική της ομάδας. Συγκεκριμένα, πέρασε στο παιχνίδι ο Ρόκας αντί του Μπρέσκα, σε μια προσπάθεια ο Ολυμπιακός να «γεμίσει» το κέντρο του με έναν ακόμη αμυντικό χαφ.

Στο 60’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν σε 2-3 το σκορ και από τη στιγμή που δεν πέτυχαν το γκολ, ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού. Η ηρεμία επέστρεψε στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους παίκτες της Κέρκυρας να πατούν περιοχή. Οι ποδοσφαιριστές του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες του Κοντοδήμου από τα αριστερά να απειλήσουν το τέρμα του Γιακούποβιτς, μάταια όμως, καθώς οι υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, Σανκαρέ και Ντολεζάι, έδιωχναν σχετικά εύκολα όλους τους κινδύνους που πήγαιναν να δημιουργηθούν για την «ερυθρόλευκη» εστία.

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύ σπουδαία νίκη που του εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ και τον εδραιώνει στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Στολτίδης, Ρίκκα (46’ Γιάντσης), Καλαντζής, Φλαβίνιο (74’ Τσίγκας), Μαζνόφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καπετάνος, Ουμπίντες, Μπρέσκα (55’ Ρόκας), Μόνχε (80’ λ.τ. Ακόστα), Σολάκης (69’ Μαρτίν).

Αμφίβολος ο Μόνχε

με Ατρόμητο

για το Κύπελλο

Η αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος απασχολεί πλέον τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ραντεβού με την ιστορία, καθώς στην περίπτωση που αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα θα κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Βιθέντε Μόνχε δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί στο ματς της Τετάρτης, καθώς είναι τραυματίας. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία χθες, η οποία έδειξε ότι έχει ένα αιμάτωμα στον δικέφαλο και χθες έκανε θεραπεία. Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή στην Αθήνα και ανάλογα με την κατάσταση του τραυματισμού του θα συμπεριληφθεί ή όχι στην 18αδα.

Τραυματίας είναι και ο Παύλος Μητρόπουλος, ο οποίος υπέστη κάκωση στο γόνατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα περίπου μέρες. Ο Λέαντρο Άλβαρεζ επανέρχεται στην ενδεκάδα, καθώς δεν αγωνίστηκε στο ματς με την Κέρκυρα, από τη στιγμή που ήταν τιμωρημένος. Στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη θα είναι και ο Χαβιέ Τομάς, ο οποίος και αυτός δεν ταξίδεψε στην Κέρκυρα, καθώς ήταν τιμωρημένος.

Η ομάδα θα προπονηθεί σήμερα το πρωί στο Πανθεσσαλικό και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα (θα προπονηθεί την Τρίτη σε γήπεδο της Αττικής).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το