Photo Gallery, Αθλητισμός

Άλλαξε …ρότα ο Ολυμπιακός Βόλου

Ανανεωμένη η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου θα επιδιώξει την παραμονή της στην Α’ Εθνική

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Θ. Μακρής

Την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας των γυναικών και τον Βόλο θα εκπροσωπήσει ο Ολυμπιακός, που το καλοκαίρι απορρόφησε τον Α.Σ. «Βόλος 2004». Όμως η ομάδα δεν θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, όπως μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Αισθητά αποδυναμωμένη θα επιδιώξει απλά να μείνει στην κατηγορία, όπως δήλωσε στη «Θ» και ο προπονητής της Θωμάς Μακρής, που επέστρεψε στο «τιμόνι» της μετά από διάλειμμα δύο ετών. Στην πρεμιέρα οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τις Ελπίδες Καρδίτσας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η ομάδα του Α.Σ. «Βόλος 2004» το καλοκαίρι εντάχθηκε στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου και πλέον θα πορευτεί στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου με αυτή την ονομασία, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στις Ελπίδες.

Ως «Βόλος 2004», τα προηγούμενα χρόνια είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στην Α’ Εθνική διεκδικώντας το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα για μία τριετία (2009-11) κατακτούσε την 2η θέση, πίσω από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ πέρυσι υποχώρησε μία θέση, καταλαμβάνοντας την 3η στη βαθμολογία.

Όμως φέτος δεν άλλαξε μόνο όνομα, αλλά και …ρότα. Η ομάδα του Βόλου έχασε τις περισσότερες παίκτριες από το ρόστερ της και θα πορευτεί με νεανικό έμψυχο υλικό που στην πλειοψηφία του στερείται εμπειριών. Έτσι, αλλάζει και ο αγωνιστικός στόχος, που πλέον δεν είναι άλλος από την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, παρελθόν αποτελούν οι τρεις ξένες Τραΐκοβιτς, Γκαλ και Γιοβάνοβιτς, οι διεθνείς με τις Εθνικές γυναικών και νεανίδων Μαλισιώρα, Πελεκούδα και Ζήγρα, που πήραν μεταγραφή για τις Ελπίδες Καρδίτσας, οι έμπειρες Αναστασάκη και Αναγνωστοπούλου, καθώς και η τερματοφύλακας Κανιάκα, που λόγω σπουδών πήγε στη Βουλγαρία και θα παίξει στην Ολύμπια Σόφιας. Επίσης, τέσσερις παίκτριες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, οι Δημητριάδη, Γουγούση, Μπαλαμούτη, Χατζηλιόντα (έληξε ο δανεισμός της στον Μαγνησιακό), δεν εμφανίζονται στις προπονήσεις της ομάδας και ως εκ τούτου δεν υπολογίζονται από τον τεχνικό Θωμά Μακρή, που αντικατέστησε τη Σουζάνα Στανόγεβιτς.

Φυσικά ο κ. Μακρής δεν είναι άγνωστος στο χώρο, αφού διετέλεσε προπονητής στον Α.Σ. «Βόλος 2004» από το 2006 έως το 2010, αναδεικνύοντάς τον δύο φορές δευτεραθλητή Ελλάδος. Πάντως, το τωρινό του έργο θα είναι πολύ δύσκολο, αφού καλείται να δημιουργήσει μία αξιόμαχη ομάδα από μηδενική βάση.

Από το περσινό έμψυχο υλικό έμειναν μόλις εννέα παίκτριες. Πρόκειται για την Κατερίνα Τσιρδάνη, που απέδειξε ότι δεν κατέχει τυχαία τον τίτλο της αρχηγού της ομάδας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της προς αυτή, ενώ το ίδιο έπραξαν οι Εβίτα Σταμοπούλου, Βάσω Κλόντζα, Βάλια Λαβδογιάννη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Φωτεινή Οικονόμου, Χρύσα Γάτσιου, Φιλίτσα Σύρμου και Μαρία-Ελένη Αλεξοπούλου.

Από κει και πέρα, αποκτήθηκαν η τερματοφύλακας Άσπα Χατζηόγλου από τις Ελπίδες Καρδίτσας, η αμυντικός Βανέσα Αναστασοπούλου από τα Τρίκαλα και οι μέσοι Φανή Κορωναίου από τον Μαγνησιακό και Μαρία Γιαννακοπούλου από τον Πύργο. Στο φετινό ρόστερ εντάχθηκαν και οι «πιτσιρίκες» Ευαγγελία Θεοδωροπούλου, Έλενα και Μαρία Σχουλή, Ελένη Σπαΐνου, Μάγδα Καλαμπούκα. Επίσης, ίσως αποκτηθεί και η προερχόμενη από την Κομοτηνή Αντωνία Δόκα, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται στον Ολυμπιακό.

Μακρής: Να μείνουμε

στην Α’ Εθνική

Δέκα ομάδες μετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής γυναικών που θα παίξουν σε δύο γύρους. Η πρωταθλήτρια (ο ΠΑΟΚ παραμένει το μεγάλο φαβορί) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2013-14, ενώ στη Β’ Εθνική θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολη μια και η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Γι’ αυτό και πλέον ο στόχος είναι διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο προπονητής Θωμάς Μακρής δήλωσε στη «Θ»: «Στον Ολυμπιακό διαθέτουμε ελάχιστες έμπειρες παίκτριες, όπως η Τσιρδάνη, η Κλόντζα, η Χατζηόγλου και η Σταμοπούλου. Μάλιστα πολλά από τα κορίτσια μας δεν έχουν παίξει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα όπως παλαιότερα. Για φέτος μας αρκεί να κάνουμε κάποιες νίκες και να μείνουμε στην Α’ Εθνική.

Ξέρουμε ότι μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά, αλλά ευελπιστώ ότι σε σχετικά σύντομο διάστημα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Εξάλλου και για μένα αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο να επιστρέψω στην ομάδα τώρα που έχει το βαρύ όνομα του Ολυμπιακού Βόλου». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το