Αθλητισμός

«Φρούριο» η Τούμπα

Στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στην άδεια από φιλάθλους Τούμπα (λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ), με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να υποδέχεται στις 18.00 (Connx tv sports 2) τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Το πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» είχε λήξει ισόπαλο 1-1 και αναμένεται μεγάλη μάχη για την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η Αστυνομία θα είναι δρακόντεια για την αποφυγή των επεισοδίων καθώς η κατάσταση «μυρίζει» μπαρούτι.

Συγκεκριμένα 1.700 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και η ομάδα «ΔΕΛΤΑ» (Δυνάμεις Ελέγχων Ταχείας Αντιμετώπισης) θα είναι επί ποδός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Θεσσαλονίκης για να φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Μάλιστα και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας θα πετάει στον εναέριο χώρο της συμπρωτεύουσας έχοντας ενσωματωμένο ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης που είχε χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πλάνο για την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού έχει ως εξής : πριν φτάσει η αποστολή των «ερυθρολεύκων» στην Θεσσαλονίκη, θα αποκλειστεί μία περιοχή ακτίνας 200 μέτρων γύρω από το γήπεδο, ενώ αρκετά οχήματα της Αστυνομίας θα περικυκλώσουν και το πούλμαν των Πειραιωτών, το οποίο μάλιστα θα περάσει από δρόμους που επίσης θα έχουν αποκλειστεί σε βάθος ενός τετραγώνου.

Χθες έγινε μία ακόμη σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα μέτρα που θα παρθούν, με την παρουσία και του προέδρου του ΠΑΟΚ, Θόδωρου Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων, επισήμανε στους αρμόδιους παράγοντες της Αστυνομικής διεύθυνσης πως η αστυνομία, με τις κινήσεις της έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι ο Ολυμπιακός ταξιδεύει σε ξένη χώρα, προσθέτοντας ότι η Τούμπα θα λειτουργήσει σήμερα όπως θα λειτουργούσε ένας κανονικός αγώνας με κόσμο.

Σαβίνι αντί

Κοντρέρας

στον ΠΑΟΚ

Η Τούμπα σήμερα θα είναι κλειστή, οπότε χθες δεν έχασαν την ευκαιρία περισσότεροι από 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ να παρακολουθήσουν την τελευταία προπόνηση εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Φώναζαν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας, ζητώντας την πρόκριση κόντρα στην ομάδα του Πειραιά. Η ατμόσφαιρα θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς δεκάδες πυρσοί άναψαν σε μια προσπάθεια των οπαδών να εμψυχώσουν τους παίκτες που είχαν βγει για προπόνηση.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν όλους τους παίκτες, ακόμα και τον απόντα Πάμπλο Κοντρέρας που χθες κήδεψε τον πατέρα του στην πατρίδα του, τη Χιλή. Ο Μάκης Χάβος μετά τη σύντομη ομιλία του ξεκίνησε την προπόνηση, με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να μη συμμετέχει λόγω του προχθεσινού τραυματισμού του

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άνοιξε τα χαρτιά του και έδειξε πως η ομάδα θα παραταχθεί με σύστημα 4-4-1-1. Τη θέση του Κοντρέρας αναμένεται να πάρει ο Σαβίνι, ο οποίος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σνάουτσνερ και αριστερά ο Λίνο. Γκαρσία και Ίβιτς θα έχουν το μεγαλύτερο βάρος να δημιουργήσουν, αλλά και καταστρέψουν κάθε επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Στις πτέρυγες, αριστερά ο Τσουκαλάς, όπως δηλαδή έγινε και στο ντέρμπι με τον Άρη και δεξιά ο Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης και πίσω του ο Αθανασιάδης. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση, που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ο Χάβος έδωσε εντολή οι παίκτες του να χτυπήσουν πέναλτι.

Βασικός ο Τζιμπούρ;

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον σημερινό αγώνα. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει σήμερα τον ΠΑΟΚ ή να αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 και πάνω, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Βαλβέρδε, πάντως, δεν μπορεί να υπολογίζει για ακόμα ένα παιχνίδι τις υπηρεσίες του Ντουντού, που παρότι προπονείται κανονικά από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν βρίσκεται ακόμα στην επιθυμητή κατάσταση.

Εκτός μάχης είναι και ο τραυματίας Αλμπερτ Ριέρα, όπως και ο Ουρτάδο.

Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα, ο Βαλβέρδε σκέφτεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Τζιμπούρ, αφήνοντας εκτός τον Πάντελιτς, ενώ θα επαναφέρει τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Ο Τοροσίδης θα παίξει στο δεξί άκρο, στο αριστερό ο Ραούλ Μπράβο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Οι Ιμπαγάσα και Μοντέστο θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ ο Φουστέρ θα έχει το γνωστό ρόλο, πίσω από τον επιθετικό.

Αντικαταστάτης του Ριέρα θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Ζαϊρί, με τους Ρόμενταλ και Φετφατζίδη να προβάλλουν ως αουτσάιντερ. Αν τελικά ο Βαλβέρδε επιλέξει τον Μαροκινό, θα τον μεταφέρει στη δεξιά πτέρυγα, στην αριστερή θα μετατοπίσει τον Μιραλάς, ενώ για την κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ φαίνεται πως τελικά θα προτιμηθεί από τον Πάντελιτς.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το