Photo Gallery, Αθλητισμός

«Σφραγίζει» την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός Β. υποδέχεται στις 21.00 τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό για το Γιουρόπα Λιγκ

 

 

 

Έτοιμος να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» στις 9 το βράδυ υποδέχονται τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και για να βρεθούν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης χρειάζονται νίκη ή ακόμη και ισοπαλία. Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι το βολιώτικο συγκρότημα είχε επικρατήσει με 1-0 στο Βελιγράδι. Οριστικά νοκ άουτ τέθηκε ο Χαβιέ Ουμπίντες και τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Νόε Ακόστα. Μεγάλη η κινητοποίηση των Βολιωτών φιλάθλων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου αντιμετωπίζουν τη σημερινή αναμέτρηση με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή και σε καμία περίπτωση δεν επαναπαύονται στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι. Ο Χάβι Γκράθια και οι ποδοσφαιριστές του δούλεψαν όλη την εβδομάδα πάνω σε θέματα τακτικής και αυτό που ζητά ο Ισπανός τεχνικός είναι γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, πίεση και γρήγορες επιστροφές στην άμυνα.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, η ομάδα θα παρουσιάζεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι και περιμένει από τους παίκτες του να έχουν καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης στο Βελιγράδι.

Το σημερινό παιχνίδι αναμένεται να είναι διαφορετικό, από τη στιγμή που η Ραντ θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αγωνιστεί πιο επιθετικά, μια και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν την ευνοεί. Οι Σέρβοι θα επιδιώξουν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο, από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει προβάδισμα, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, θα πρέπει να αγωνιστεί με έξυπνη τακτική, να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των παικτών του, τη δύναμη της έδρας, αλλά και το άγχος που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της Ραντ, οι οποίοι καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα.

 

Με την ίδια τακτική

Οριστικά χωρίς τον Χαβιέ Ουμπίντες θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι. Τελικά, ο τραυματισμός του Αργεντινού μέσου αποδείχθηκε πιο σοβαρός από μια απλή διάταση, καθώς υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο Χάβι Γκράθια, πάντως, δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει την τακτική και το σύστημα της ομάδας και οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να παραταχθούν με την ίδια διάταξη, όπως και στο ματς του Βελιγραδίου (4-2-3-1). Η ομάδα θα αγωνιστεί με δύο αμυντικά χαφ. Ο ένας θα είναι ο Λέαντρο Άλβαρεζ και ο άλλος πιθανότατα ο Στέφαν Νταρμπιόν. Μπροστά τους στα χαφ θα παίξουν οι Μάριο Μπρέσκα (δεξιά), Βιθέντε Μόνχε (αριστερά) και Νόε Ακόστα στον άξονα. Ο Ισπανός θα πάρει τη θέση του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Χουάν Μαρτίν. Όσον αφορά την τετράδα της άμυνας δεν αναμένονται αλλαγές. Ο Ζόλταν Σέλεζι θα αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά, ο Στάθης Ρόκας στην αριστερή, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Χαλίφα Σανκαρέ και Χαβιέ Τομάς. Ο Έλντιν Γιακούποβιτς θα υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία.

Στη διάθεση του Χάβι Γκράθια βρίσκονται και οι Μανουέλ Ρόκα, Παύλος Μητρόπουλος, Γιάννης Ζαραδούκας, Αντρέ Σκέμπρι, Πέτερ Ντολεζάι. Ηλίας Σολάκης, ενώ μέχρι χθες δεν είχαν έρθει οι μπλε κάρτες των Ιγκόρ Ομπέρτ και Αλεχάντρο Κάσχιο. Αν έρθουν σήμερα θα τεθούν και αυτοί στη διάθεση του Χάβι Γκράθια.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι ποδοσφαιριστές στη συνέχεια δεν αποσύρθηκαν σε ξενοδοχείο. Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει η συγκέντρωση της ομάδας στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά.

 

Χωρίς Γιοβάνοβιτς

η Ραντ

Στο Βόλο βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η αποστολή της Ραντ. Η σερβική ομάδα θα επιδιώξει να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κάνει την έκπληξη, παίρνοντας αυτή την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο προπονητής της ομάδας, Σλάβκο Πέτροβιτς, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες ενός πολύ καλού μέσου, του Μπράνισλαβ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι τραυματίας (υποφέρει από θλάση) και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Από εκεί και πέρα η Ραντ αναμένεται να παίξει με επιθετικό σχήμα, καθώς ο Στανόγεβιτς θα αναλάβει πιο επιθετικό ρόλο, βοηθώντας στην επίθεση τους Κόγιτς και Άντριτς.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ντανίλοβιτς, ενώ οι Πάντιτς και Λέκοβιτς θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Πάγιοβιτς και Μίτροβιτς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μρκέλα και Μιλιβόγεβιτς θα αγωνιστούν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κόκοβιτς να παίρνει πιθανότατα τη θέση του τραυματία Γιοβάνοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Κόγιτς και Άντριτς θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της σερβικής ομάδας, με τον Στανόγεβιτς να βγαίνει ως τρίτος επιθετικός.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολυμπιακός Β.-Ραντ

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ώρα: 21.00

 

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

7. Νταρμπιόν

10. Μπρέσκα

11. Ακόστα

26. Μόνχε

41. Μαρτίν

Προπονητής:

Χ. Γκράθια

 

 

 

1. Ντανίλοβιτς

2. Πάντιτς

30 Λέκοβιτς

15. Πάγιοβιτς

25. Μίτροβιτς

5. Κόκοβιτς

7. Μρκέλα

19. Μιλοβόγεβιτς

28. Στανόγεβιτς

22. Άντριτς

27. Κόγιτς

Προπονητής:

Σ. Πέτροβιτς

 

Διαιτητής: Στάλχαμερ (Σουηδία)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το