Αθλητισμός

«Θα παίξουμε για τη νίκη»

 

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Χ. Γκράθια (φωτό Π. Γιάνναρος)

 

Τόνισε ο Χάβι Γκράθια για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ραντ

 

 

 

Έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σημερινού αγώνα με τη Ραντ, παίρνοντας την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, είναι ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με τον προπονητή του Χάβι Γκαρθία. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα και τόνισε πως θα παίξει με στόχο τη νίκη και όχι απλά να διαφυλάξει το πλεονέκτημα που αποκόμισε στο Βελιγράδι πριν μία εβδομάδα. Επίσης ζήτησε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του Ολυμπιακού, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Ραντ.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Στην αρχική του τοποθέτηση για το σημερινό ματς ο κ. Γκράθια επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ: «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτόν τον αγώνα. Όταν τελείωσε το πρώτο παιχνίδι με τη Ραντ στο Βελιγράδι, είχα πει ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά αυτό δεν ήταν και το τελικό βήμα, που ελπίζω να γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα).Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της συνάντησης και θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

Ο Ισπανός τεχνικός χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του τραυματία Ουμπίντες, αλλά έδειξε αισιόδοξος πως το κενό του δεν θα φανεί: «Ο Ουμπίντες δεν θα είναι σε θέση να μας ενισχύσει. Σίγουρα πρόκειται για μία σημαντική απώλεια. Όμως αν οποιοδήποτε φορά δεν έχουμε στη διάθεσή μας ένα παίκτη και παραπονιόμασταν ότι για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας, τότε κάτι δεν θα κάναμε καλά, είτε με τους υπόλοιπους παίκτες, είτε με τον προγραμματισμό, είτε με την προπόνηση».

Ακολούθως ο κ. Γκράθια ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την θερμή υποστήριξη του στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι, ενώ ζήτησε την συμπαράσταση τους και στον σημερινό αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας οι οποίοι ήταν μαζί μας στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι και να  ζητήσω την συμπαράσταση τους και για τον επαναληπτικό αγώνα που είναι πολύ σημαντικός. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά. Πάει πολύ καλά και θα προσπαθήσει να τους ανταμείψει με επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για το αν η ομάδα παίξει επιθετικά επειδή θα είναι γηπεδούχος ή προσεκτικά θέλοντας να διαφυλάξει το πλεονέκτημα από το πρώτο ματς, ο κ. Γκράθια τόνισε: «Δεν θα βασιστούμε στο αποτέλεσμα που φέραμε στο πρώτο παιχνίδι. Θα παίξουμε επιθετικά με στόχο τη νίκη, αλλά θα φροντίσουμε να έχουμε και την ανάλογη προσοχή διότι παίζουμε με μία ομάδα που είναι πολύ καλή. Διαθέτει νεαρούς παίκτες με ενθουσιασμό και υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είμαι σίγουρος ότι η Ραντ θα παίξει πολύ ανοιχτά διότι δεν έχει τίποτε να χάσει. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

 

Πέτροβιτς: Ανοιχτή

η πρόκριση

Ανοιχτή χαρακτήρισε την πρόκριση στον Γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο τεχνικός της Ραντ Σλάβκο Πέτροβιτς στη δική του συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Πανθεσσαλικό πριν την προπόνηση της ομάδας του. Μάλιστα έδωσε τις ίδιες πιθανότητες στις δύο ομάδες, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στο Βελιγράδι:

«Είχαμε πάρα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε μέχρι να φτάσουμε οδικώς σο Βόλο. Ξεκινήσαμε την Τρίτη στις επτά το απόγευμα και φτάσαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Αντίπαλος μας ήταν ο καιρός, αλλά ευτυχώς είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί» ανέφερε αρχικά ο κ. Πέτροβιτς και συνέχισε:

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Μοναδική μας επιλογή είναι να παίξουμε επιθετικούς προσανατολισμούς. Παράλληλα έχουμε και σημαντικές ελλείψεις, καθώς απουσιάζει ο καλύτερος μας παίκτης ο Γιοβάνοβιτς ο οποίος είναι με την Εθνική Σερβίας, και οι Πάντιτς, Μρκέλα οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική κάτω των 19 ετών. Είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά που ήρθαμε στο Βόλο να παίξουμε κόντρα σε μια έμπειρη και δυνατή ομάδα. Θα επιδιώξουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και εάν έχουμε λίγη τύχη πιστεύω πως θα προκριθούμε».

Τέλος, ο Σέρβος προπονητής υποστήριξε ότι βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο ματς η δική του αδικήθηκε από το αποτέλεσμα: «Ήμασταν λίγο καλύτεροι στον πρώτο αγώνα και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Τώρα θα πρέπει να ρισκάρουμε περισσότερο. Ο αντίπαλος μας έχει γρήγορους και καλούς παίκτες ωστόσο οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν 50-50. Εάν βάλουμε εμείς πρώτοι γκολ θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ εάν σκοράρει πρώτος ο αντίπαλος θα είναι δύσκολα μετά τα πράγματα για την δική μου ομάδα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το