Αθλητισμός

«Ιστορικό γεγονός για Ολυμπιακό Β.»

Θεωρεί το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Μάκης Κατσαβάκης

 

 

 

Την αισιοδοξία και την πίστη του για νίκη επί του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά. Χαρακτήρισε ιστορικό το αυριανό παιχνίδι με τους «πράσινους» και ζήτησε από τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα με την παρουσία τους στο γήπεδο, «σπρώχνοντας» τον Ολυμπιακό προς τη νίκη και την εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε:

«Βρισκόμαστε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ίσως είναι η πιο ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Γι’ αυτό κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο δύσκολο παιχνίδι που δίνει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει φέτος μια εξαιρετική πορεία, η οποία πρέπει να επισφραγιστεί με μία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Ξέρουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή, γι’ αυτό και θα τονίσω και πάλι, πως θέλουμε ο κόσμος να μας ενθαρρύνει από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Ο αντίπαλος μας έχει διοικητικά προβλήματα, όπως διαβάζουμε, αλλά διαθέτει πολύ καλές μονάδες, τις οποίες και πρέπει να σεβαστούμε. Εμείς από την πλευρά μας δεν πρέπει να «πνιγούμε» από το άγχος, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς, να βγούμε νικητές από τις προσωπικές μονομαχίες, καθώς αποτελούν τον πυρήνα και τη βάση για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Έχω την αίσθηση, ότι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας και θα πανηγυρίσουμε την είσοδο στα πλέι οφ, διεκδικώντας την έξοδο στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Μάνουελ Ρόκα και αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα στο αυριανό παιχνίδι, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε: «Έχει το χέρι στο νάρθηκα και πρέπει να μείνει δύο μέρες σε ακινησία. Ο γιατρός είναι αισιόδοξος κι έχω την αίσθηση ότι θα παίξει. Θα δοκιμάσει βέβαια, αν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα, αλλά και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα και θέλει να αγωνιστεί».

Όσον αφορά τον Άλβαρεζ, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό, υπογράμμισε: «Για είκοσι μέρες βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία. Έχει αποθέματα, αγωνιστικά και ψυχικά, θα βρίσκεται στη διάθεσή μας και θα δούμε αν θα ξεκινήσει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα για ένα χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί, όμως μας προβληματίζει το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από θέμα αντοχής».

Τέλος, για το αν το άγχος για τη νίκη θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει ομάδα που να θεωρεί πως έχει την πολυτέλεια να κερδίζει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της. Δεν πρέπει να αυτοπιεζόμαστε, αλλά να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες του κάθε αγώνα. Ο κόσμος έχει άψογη συμπεριφορά σε όλα τα παιχνίδια, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τον… πυροδοτήσουμε με την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Θα έχουμε απέναντί μας παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας και πρέπει να κερδίσουμε τις προσωπικές μονομαχίες, εάν θέλουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

 

Παραίτηση Βεκρή

λόγω… Μπέου

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στην εκλογή του Αχιλλέα Μπέου, ως ενός εκ των τριών εκπροσώπων της Σούπερ Λιγκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Τζόνι Βεκρής παραιτήθηκε από το ίδιο αξίωμα για να μη «νομιμοποιήσει με την παρουσία του καμιά παρωδία από αυτές που αναπόφευκτα προορίζεται να ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το «τριφύλλι». Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:
«Χθες (σημ. προχθές) ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης διαιτητή εις βάρος του κ. Μπέου, για αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Την ίδια ημέρα, η Superleague αποφάσισε να ορίσει τον ίδιο τον κ. Μπέο ως εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας τους δημόσια κατατεθειμένους προβληματισμούς μας, για το κατά πόσο ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι αυτός που πρέπει, με γνώμονα τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας και του κύρους του αθλήματος.
Οι χθεσινές (σημ. προχθεσινές) «εκπλήξεις» βέβαια σ’ ό, τι αφορά τη σοβαρότητα των θεσμικών αρχών που ορίζουν την τύχη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν σταμάτησαν εκεί. Το απόγευμα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες εφέσεων, αναβολών, και προκλητικών για το περί δικαίου αίσθημα καθυστερήσεων, αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να κρίνει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη για συμπεριφορές που αμαύρωσαν την εικόνα του Ποδοσφαίρου μας διεθνώς!
Όσο εντυπωσιακή είναι η σύμπτωση των κρουσμάτων εκφυλισμού των θεσμών, άλλο τόσο επιβεβλημένη και αυτονόητη είναι κατόπιν αυτών η παραίτησή του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Ι. Βεκρή από τη θέση του εκπροσώπου της Superleague στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία του καμιά παρωδία από αυτές που αναπόφευκτα προορίζεται να ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

ΠΑΕ Ολυμπιακός Β:

«Φωνάζει ο… κλέφτης»

Δριμεία επίθεση στον Παναθηναϊκό εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το «τριφύλλι», εκφράζοντας την αντίθεσή του για την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ στο Δ.Σ της ΕΠΟ.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει αναδρομή στο… παρελθόν του Παναθηναϊκού παραθέτοντας περιστατικά, ενώ αφήνει αιχμές για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός». Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. τονίζονται τα εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το τι συμφωνεί και τι διαφωνεί, θα πούμε ότι πρόκειται για τη γνωστή σε όλους πάγια τακτική της, αυτή του αδικημένου, σύμφωνα με το ρητό: «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Επίσης θα θυμίσουμε, πηγαίνοντας μερικά χρόνια πίσω, τόσο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στο σύνολο του φίλαθλου κόσμου, το ξυλοδαρμό του διαιτητή κ. Ευθυμιάδη το 2003, που αιμόφυρτος αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστές τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Φιλιππίδη, καθώς και αρκετά μέλη του Δ.Σ.

Και εμείς διαφωνούμε με αυτές τις μεθόδους και πρακτικές όπως και με πολλά άλλα θέματα, όπως τα χειρίζεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά ουδέποτε στείλαμε ανώνυμες επιστολές, χρησιμοποιήσαμε μονταρισμένα dvd και προϊόντα υποκλοπών διότι, εγώ προσωπικά, ο Αχιλλέας Μπέος, ουδέποτε κρύφτηκα στη ζωή μου, αντίθετα πάντα βγαίνω μπροστά.
Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι εμπνευστές τέτοιων ανακοινώσεων και πρακτικών ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ανδρικό και δεν διοικείται με «μπροστινούς» και υπαλλήλους. Οι αληθινοί παράγοντες βγαίνουν πάντα μπροστά και διαχειρίζονται οι ίδιοι την όλη κατάσταση».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το