Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

«Βούλιαξε» χθες το Χρηματιστήριο

«Μαύρη» Δευτέρα και για τις διεθνείς χρηματαγορές

 

 

 

«Βουτιά» 6% και υποχώρηση στα επίπεδα του 1997

 

«Βουτιά» 6% κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στην Αθήνα, πέφτοντας κάτω από το όριο των 1.000 μονάδων (998,24) εν μέσω της διεθνούς ανησυχίας για την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι ισχυροί τριγμοί στα διεθνή χρηματιστήρια οδήγησαν την αγορά σε μεγάλη πτώση για ενδέκατη συνεχή συνεδρίαση. Στη διάρκεια των τελευταίων 11 συνεδριάσεων έχουν καταγραφεί συνολικές απώλειες 22,38%, ενώ σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης οι εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν απωλέσει περίπου 7 δισ. ευρώ, κατά τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν για μια ακόμη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s και υπό το βάρος των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Αν και η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει στην αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων έδωσε ώθηση στους δείκτες στην αρχή της συνεδρίασης, επικράτησαν εν τέλει οι ανησυχίες για τα προβλήματα χρέους σε ΗΠΑ και ευρωζώνη.

«Βουτιά» έως ελεύθερη πτώση των τιμών των μετοχών σε όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον Οίκο S&P’s.

«Ό,τι και αν πει κάποιος οίκος αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητά μας, πάντα ήμασταν και πάντα θα είμαστε μία χώρα ΑΑΑ», με την καλύτερη δηλαδή αξιολόγηση, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την υποβάθμιση από τη Standard & Poor’s.

σελ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το