Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Ψεύδεστε κ. Γερουλάνο

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου στα όσα δήλωσε προχθές σε διαδικτιακή συζήτηση ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με το θέμα της βολιώτικης ομάδας. «Ψεύδεστε κ. Γερουλάνο» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ φέρνει στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου ζητούσε νωρίτερα από την ΕΕΑ να πληροφορηθεί εγγράφως, εάν υπήρχαν ελλείψεις στο φάκελο, πριν αυτός εξεταστεί, χωρίς ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας να λάβουν κάποια απάντηση.

Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου τονίζονται τα εξής:

«Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε στη διαδικτιακή συζήτηση στο in.gr, σχετικά με το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου:

«Κανένα μίσος. Όλες οι ομάδες που παίζουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταθέτουν φάκελο τον οποίο κρίνει η ΕΕΑ. Όπου οι φάκελοι ήταν ελλιπείς η ΕΕΑ έδωσε χρόνο να συμπληρωθούν. Το παράδειγμα της ΑΕΚ ήταν χαρακτηριστικό, όπου ζήτησε και πήρε χρόνο μέχρι να συμπληρώσει το φάκελό της. Όταν το έκανε, πήρε άδεια να παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει η επιτροπή ότι ομάδες που ανήκαν σε μετόχους που είχαν τιμωρηθεί από την αθλητική δικαιοσύνη δεν θα έπαιρναν άδεια. Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δια βίου από τα ελληνικά γήπεδα. Όχι από εμάς αλλά από την αθλητική δικαιοσύνη. Η επιτροπή έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να καταθέσει καινούριο φάκελο. Η ομάδα όμως επέμεινε στο φάκελο στον οποίο άνθρωποι του κ. Μπέου παρέμεναν μέτοχοι της ομάδας. Αυτό οδήγησε στην απόφαση της επιτροπής να μη δώσει άδεια στον Ολυμπιακό Βόλου να παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω το εξής: αν άλλαζε τότε η μετοχική σύνθεση της ομάδας ή διαπιστωθεί τώρα ότι έχει αλλάξει η ΕΕΑ θα δώσει άδεια στην ομάδα και θα είναι στο χέρι της ΕΠΟ να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου».

Σήμερα, ο Ολυμπιακός Βόλου απαντά: Κύριε Γερουλάνο, ψεύδεστε!

Και επειδή το ψέμα έχει κοντά πόδια, κύριε Υπουργέ, αποκαλύπτουμε σήμερα, μία εκ των επιστολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βολου προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με ημερομηνία 19.8.2011, αρ. πρωτ. 0058 και πρωτόκολλο παραλαβής από την ΕΕΑ 1093/19.08.11, όπου διακρίνεται η αγωνία των ανθρώπων του συλλόγου σχετικά με τα δημοσιεύματα του συνόλου των Μ.Μ.Ε. περί μη χορήγησης πιστοποιητικού. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διαβεβαίωνε τηλεφωνικά και μόνο ότι ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά ουδέποτε απέστειλε γραπτά κάτι τέτοιο.

Κύριε Γερουλάνο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ένα από τα βασικά «εργαλεία» σας, ουδέποτε έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να καταθέσει νέο φάκελο, πέρυσι τον Αύγουστο! Προχώρησε στο θεάρεστο έργο της, εκτελώντας την πολιτική σας βούληση και δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην πιο επιτυχημένη και νοικοκυρεμένη επαρχιακή ομάδα, στέλνοντας στην ανεργία 120 οικογένειες, στερώντας τη χαρά από χιλιάδες Βολιώτες και από την πόλη του Βόλου ένα σημαντικό εισόδημα.

Είστε ψεύτης, κύριε Γερουλάνο! Είστε ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού που πέρασε από την ιστορία της Ελλάδας με μόνο στόχο να καταστρέψετε τα πάντα, στοχοποιώντας ομάδες και πρόσωπα και εκτελώντας τα με πολιτικές ραδιουργίες!».

Όπως αποδεικνύεται από την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ολυμπιακός Βόλου, οι δηλώσεις του κ. Γερουλάνου είναι αναληθείς και ανακριβείς. Τα έγγραφ και τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Διότι, όπως αναφέρει ο Ολυμπιακός Βόλου στην ανακοίνωσή του είχε φροντίσει πριν την εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ να στείλει επιστολές με τις οποίες ζητούσε να πληροφορηθεί εγγράφως για τυχόν ελλείψεις ή εκκρεμότητες στο φάκελο της ομάδας, πριν αυτός εξεταστεί από την ΕΕΑ.

Αυτό το είχε επισημάνει και στο άρθρο του ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, το οποίο δημοσιεύτηκε στη «Θ» στις 2 Μαρτίου και στο οποίο τόνιζε χαρακτηριστικά:

«Εν αντιθέσει σε περιπτώσεις άλλων ομάδων, στον Ολυμπιακό Βόλου, η ΕΕΑ δεν έδωσε καμία προθεσμία συμμόρφωσης προς τις τυχόν υποδείξεις της, ενώ η ομάδα του Βόλου είχε ζητήσει επανειλλημένα και εγγράφως (19.8.2011 και 22.8.2011) από την ΕΕΑ να της υποδείξει τις ελλείψεις που τυχόν είχε εντοπίσει στο φακελό της, προκειμένου να τις συμπληρώσει και να της χορηγηθεί το πιστοποιητικό, λόγω δημοσιευμάτων που είχαν διαρρεύσει αναφορικά με την (δήθεν) μη πληρότητα του φακέλου.

Ενώ η ΕΕΑ έταζε, δίχως ιδιαίτερους ενδοιασμούς, προθεσμίες σε άλλες ομάδες για την συμπλήρωση του φακέλου τους, η ΕΕΑ, καταπατώντας κάθε αρχή της χρηστής διοίκησης και καλής πίστης, αρνήτο ουσιαστικά την επανεξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού Βόλου, παρόλο τις επίμονες προσπάθειες της ομάδας να λάβει απαντήσεις και υποδείξεις από την ΕΕΑ».

Άρα η πολιτεία πρέπει να επανορθώσει, εξετάζοντας πλέον με αμεροληψία και με καλή πίστη τον φάκελο που έχει ήδη κατατεθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να δρομολογηθεί η αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το