Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β: Δώστε μας πίσω τα όνειρά μας

Μεγάλο συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Βόλο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των συνδέσμων του Ολυμπιακού Βόλου και αναμένεται χιλιάδες φίλαθλοι να λάβουν μέρος στην πορεία που θα ακολουθήσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η οποία θα ξεκινήσει μπροστά από τα γραφεία του Ερασιτέχνη στην οδό Δημητριάδος με Εργ. Κέντρου (σημείο συγκέντρωσης των φιλάθλων).

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Σκοπός του συλλαλητηρίου είναι να διαμαρτυρηθούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου για την άδικη μεταχείριση που υπέστη ομάδα τους τελευταίους δέκα μήνες, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα, πως ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός, συνεχίζοντας με πάθος την προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το σύνθημα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού είναι: «δώστε μας πίσω τα όνειρά μας» και σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση του κόσμου της ομάδας είναι πολύ μεγάλη.

Το συλλαλητήριο θα πρέπει να είναι ειρηνικό και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού οφείλουν να το περιφρουρήσουν, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξουν πράξεις βίας και ζημιές στην πόλη. Δεν πρέπει να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο και ο κόσμος του Ολυμπιακού να δείξει για μια ακόμη φορά πως μπορεί να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για την ομάδα, δίχως εντάσεις που δεν βοηθούν στην εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω ο Ολυμπιακός Βόλου.

ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.:

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην οποία τονίζεται πως ο αγώνας που κάνει η διοίκηση για την αποκατάσταση της ομάδας συνεχίζεται, ενώ καλεί τους φιλάθλους που θα λάβουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό του χαρακτήρα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλει να τονίσει στους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας ότι ο αγώνας για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και την επιστροφή του στη Super League δεν έχει σταματήσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την πίκρα του κόσμου  και όλης της πόλης μας που εδώ και 10 μήνες στερείται την αγαπημένη μας ομάδα αλλά δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη δικαίωσή της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έντιμοι και καθαροί θεσμικοί ή μη φορείς θα πράξουν σύντομα το σωστό και θα διορθώσουν τη μεγάλη αδικία που συντελέστηκε πέρυσι το καλοκαίρι εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Τέλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο που θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο της Παρασκευής να περιφρουρήσει τον ειρηνικό του χαρακτήρα και να μην επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει έκτροπα εις βάρος της ομάδας, του κόσμου μας και της πόλης μας. Είμαστε Ολυμπιακός Βόλου και έχουμε ήθος και περηφάνια».

Ανακοινώσεις

των οργανωμένων

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου καλούν τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο. Η ανακοίνωση των «Austrian Boys» αναφέρει τα εξής:

«Παρασκευή 8 μ.μ. όλοι δρόμοι σταματούν στη Δημητριάδος. Εκεί που ξεκίνησαν οι αντιδράσεις μας το καλοκαίρι, για την μαύρη εκείνη μέρα για την ομάδα μας, εκεί θα κορυφωθεί η μεγαλύτερη εκδήλωση μας, μετά από 29 πορείες μέσα σε 10 μήνες. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι ,θα στείλουμε το μήνυμα μας στη κυβέρνηση που αποχωρεί και στη κυβέρνηση που θα έρθει (αν έρθει), πως η καρδιά του κάθε Βολιώτη χτυπά πρώτα για το καμάρι της Μαγνησίας, τον Ολυμπιακό Βόλου. Πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης δεν άνοιξε εκλογικό γραφείο γιατί δεν το επιτρέψαμε εμείς, όπως είχαμε προαναγγέλλει. Η μοναδική λέσχη που δίνει ελπίδες σ’ αυτή την πόλη είναι των Austrian Boys. Όλοι λοιπόν, από νωρίς να δώσουμε το «παρών» στη Δημητριάδος, με τα κασκόλ μας, να φωνάξουμε και να χαιρετήσουμε τον Γερουλάνο και τη παρέα του με το δικό μας τρόπο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η λέσχη φίλων Ολυμπιακού Βόλου «Athens Fans»:

«Σήμερα Παρασκευή σύσσωμη η λέσχη φίλων Ολυμπιακού Βόλου με έδρα την Αθήνα θα δώσει το παρών στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση – συλλαλητήριο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου για την δικαίωση της ομάδος μετά από 10 μήνες. Όπως τόσα χρόνια τα κομβόι των αυτοκινήτων ξεκινούσαν από Αθήνα για να δώσουν το παρών δίπλα στη Βολάρα, έτσι και σήμερα θα ταξιδέψουμε για να απαιτήσουμε του χρόνου η ομάδα μας να αγωνίζεται και πάλι στη Super league. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο, έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο Βόλο, να αντικρύσουμε το «ερυθρόλευκο» ποτάμι να φτάνει ως την είσοδο της πόλης».

Από την πλευρά τους οι Red Eagles Αγριάς καλούν τους αμέτρητους οπαδούς  του Ολυμπιακού Βόλου που ζούν στην Αγριά, να συγκεντρωθούν στο Ηρώων, ώστε να μεταβούν μαζικά στο συλλαλητήριο των οργανωμένων του Ολυμπιακού Βόλου στη Δημητριάδος απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι φίλαθλοι της Αγριάς έδωσαν το δικό τους αγώνα αυτούς τους 10 μήνες και σήμερα θα ενώσουν τις φωνές με τους υπόλοιπους  οπαδούς, ώστε να ακουστούν ως στην Αθήνα. Απαιτούμε την δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν ζητάμε χάρη, απλά απαιτούμε.

Αν θέλει η ΕΠΟ…

Η εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο, αφού όμως πρώτα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές. Η επιστολή που έλαβε η διοίκηση της ΠΑΕ από την ΓΓΑ αναφέρει, πως η εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού θα γίνει σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα αθλητικό νόμο και η Επιτροπή θα κρίνει αν η βολιώτικη ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας για τη χορήγηση πιστοποιητικού.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου φρόντισαν να προσκομίσουν στην ΕΕΑ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όπως υποστηρίζουν, ο φάκελος είναι πλήρης. Δεν αρκεί, ωστόσο, η χορήγηση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ για να αγωνιστεί ξανά ο Ολυμπιακός στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει η ΕΠΟ να επαναφέρει στην ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Θα είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποια στάση θα κρατήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και στο οποίο θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Η ΕΠΟ οφείλει να τηρήσει το αυτοδιοίκητο και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου διατηρήθηκε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς. Όπως άλλωστε παραδέχθηκε και επίσημα η Ομοσπονδία, η βολιώτικη ΠΑΕ δεν αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες λόγω της μη χορήγησης πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ και όχι με αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ και των οργάνων αδειοδότησης της Ομοσπονδίας.

Εφόσον η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λάβει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, η ΕΠΟ οφείλει να αποκαταστήσει την ομάδα. Μπορεί να λάβει απόφαση που θα δικαιώνει τον Ολυμπιακό Βόλου, υπό αίρεση, με την προϋπόθεση η ομάδα να πάρει τη σχετική άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στον Ολυμπιακό Βόλου υποστηρίζουν πως υπάρχει επικοινωνία με την ΕΠΟ, το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, με την Ομοσπονδία να δείχνει διάθεση να λύσει το θέμα. Ωστόσο, η αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν η Πολιτεία θα σταματήσει να βάζει εμπόδια στην ομάδα. Αν πράγματι σταματήσει κάθε πολιτική παρέμβαση στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, θα είναι πιο εύκολο και για την ΕΠΟ να βρει το νομικό πλαίσιο, με το οποίο η βολιώτικη ΠΑΕ θα επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, στις 12 Μαΐου έχουν κληθεί να καταθέσουν στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Καλόφωνο οι κ.κ. Μποροβήλος και Μπάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Μαΐου ο Αχιλλέας Μπέος θα καταθέσει για πρώτη φορά για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων στον κ. Καλόφωνο και κατόπιν θα εξεταστεί το νέο αίτημα του πρώην ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου για αποφυλάκιση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το