Αθλητισμός

Ογκώδης διαδήλωση υπέρ του Ολυμπιακού Β.

Χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, έδωσαν δυναμικό «παρών» χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο αυθόρμητο συλλαλητήριο οπαδών που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού διαδήλωσε ειρηνικά (δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο), με αίτημα τη δικαίωση της ομάδας και την αποκατάστασή της στη Σούπερ Λιγκ. Η βροχή, ωστόσο, που ξεκίνησε στις 9.15, τη στιγμή που η μεγαλειώδης πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των φιλάθλων να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της διαδήλωσης.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Το μήνυμα, ωστόσο, στάλθηκε χθες από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Με παλμό, συνθήματα και εκδηλώσεις υπέρ της αγαπημένης του ομάδας, για δύο περίπου ώρες ο κόσμος του Ολυμπιακού, διαδήλωσε με ειρηνικό τρόπο, ζητώντας την άρση της αδικίας και την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Οι φίλαθλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 7.30 το απόγευμα μπροστά από τα γραφεία του Ερασιτέχνη στη Δημητριάδος, ενώ μισή ώρα αργότερα έκανε την εμφάνισή του ένα φέρετρο, το οποίο είχε πάνω τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και τη φωτογραφία του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, το οποίο συνόδευαν δεκάδες οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι οπαδοί φώναζαν διάφορα συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού και κατά ΠΑΣΟΚ, του κ. Γερουλάνου και του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου. Υπήρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Αχιλλέα ψυχάρα για πάντα Ολυμπιακάρα, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί δεν ξέχασαν τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος εδώ και δέκα μήνες.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Γιώργος Μουλάς, εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών, καθώς και ο τέως νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Θανάσης Χαρμάνης. Όλοι τους έκαναν λόγο για την άδικη απόφαση να μην αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ζήτησαν από την Πολιτεία και την ΕΠΟ να αποκαταστήσουν άμεσα την ομάδα, έτσι ώστε τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται και πάλι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μπέος: Μισούν

το ποδόσφαιρο

Γερουλάνος

και Μπιτσαξής

Επίθεση σε συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη έκανε ο Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι οι κ.κ. Γερουλάνος και Μπιτσαξής κάνουν μόνο κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» και στην αρχική του τοποθέτηση, αναρωτήθηκε με χιούμορ: «Τι έγινε; Πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα; Ο Κούγιας έλεγε ότι εγώ τα έστηνα τα πρωταθλήματα. Το έστησα από τη φυλακή;»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη: «Δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο Ψωμιάδης. Αν δεν είχε φερθεί ανόητα, θα ήταν και αυτός έξω. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει η απόφαση. Ήταν επιπόλαια ενέργεια, που στοίχισε και σε έμενα προσωπικά.

Κλείνω 11 μήνες στη φυλακή και δεν ξέρω τι αδίκημα έχω διαπράξει. Το τι λέω είναι δικαίωμά μου. Δεν μπορούν να βγαίνουν δικαστές και δημοσιογράφοι και να μιλάνε για ελευθερία, μόνο στα λόγια. Εγώ μπορεί να θέλω να πουλήσω τρέλα, θα πρέπει να πάω φυλακή γι’ αυτό; Κρατούμε παράνομα. Έχω προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υπάρχει σάπιο σύστημα και στη δική μου την περίπτωση έγινε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος».

Συνεχίζοντας, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στους Παύλο Γερουλάνο και Πάνο Μπιτσαξή: «Μιλάμε για έναν ανεπάγγελτο και επειδή η μάνα του είχε γνωριμίες, τον έκανε υπουργό Πολιτισμού. Ένα ένσημο δεν έχει κολλήσει. Καταλήστεψαν τα μουσεία επί ημερών του. Ένας περαστικός είναι. Ξέρει αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη;

Ο Γερουλάνος μισεί το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όπως και ο Μπιτσαξής. Έκανε έναν αθλητικό νόμο που διώχνει τους επιχειρηματίες από το ποδόσφαιρο και δημιουργεί «αυτοφωράκηδες». Αν ένας ανεγκέφαλος δημιουργήσει επεισόδια, την ευθύνη θα την έχει ο πρόεδρος; Είναι γελοία πράγματα αυτά. Μια πρόταση έχουν να καταθέσουν για το καλό του ποδοσφαίρου;

Ο Μπιτσαξής έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, υποστηρίζοντας ότι ο φάκελος θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μέσα στον Μάιο. Ενόψει των εκλογών, λέει ότι θα επανεξεταστεί. Με ποιο δικαίωμα δεσμεύει την ΕΕΑ; Η Επιτροπή είναι διορισμένη από τον εκάστοτε υπουργό. Δεν είναι αρμοδιότητα του Μπιτσαξή, ο οποίος από την Δευτέρα δεν θα είναι ΓΓΑ.

Η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει καινούργια στελέχη. Βγήκε πρόσφατα η κόρη του αείμνηστου Γεννηματά και είπε ότι οφείλουμε να πούμε αλήθειες. Τόσα χρόνια τι λέγατε; Κουράσατε τον κόσμο. Με τρομοκρατία θα κυβερνήσετε την Ελλάδα; Φύγετε να δοκιμάσει ο λαός κάτι νέο. Αρκετά…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το