Κόσμος

«Ιερός πυρετός» στο Βατικανό με τις διαβουλεύσεις για το Κονκλάβιο

Πάπας

Τους καθημερινούς γύρους συνομιλιών άρχισαν στο Βατικανό οι καρδινάλιοι που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο εν όψει του Κονκλαβίου, με στόχο να εξαντλήσουν όσο χρόνο υπάρχει γνωρίζοντας καλύτερα και «ανακρίνοντας» τους θεωρούμενους ως υποψηφίους για την Αγία Έδρα.

Το Κονκλάβιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Oι καρδινάλιοι θα έχουν πρωινές και απογευματινές συναντήσεις καθημερινά, με στόχο το «ξεκαθάρισμα» των υποψηφίων. Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (κάτω των 80 ετών) θα μπουν την επόμενη εβδομάδα στην Καπέλα Σιστίνα για την ψηφοφορία.

Η λίστα των πεδίων που πρέπει να αντιμετώπισει ο επόμενος Ποντίφικας είναι μεγάλη -και εκτός από το «πάγιο» ζήτημα του ρόλου της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, αυτή τη φορά κεντρική θέση έχει η λειτουργία του παπικού κράτους και ιδιαίτερα της Κούρια (της παπικής γραφειοκρατίας) μετά το την υπόθεση Vatileaks αλλά και το θέμα των σκανδάλων υψηλά ιστάμενων επισκόπων.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η παραίτηση του καρδιναλίου της Σκωτίας Κιθ Ο’ Μπράινεν, ο οποίος αποχώρησε την Κυριακή απολογούμενος για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το