Photo Gallery, Τοπικά

3.500 δόσεις κοκαΐνης θα έριχναν στην «πιάτσα»

Η «λεία» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου: Όπλα, χρήματα και βεβαίως η κοκαΐνη των 3.500 δόσεων. Η μεγαλύτερη ποσότητα που πιάστηκε στη Μαγνησία την τελευταία 10ετία

 

 

 

Πυροβόλο, πιστόλια, αεροβόλα και ασύρματο είχαν επίσης οι δυο – Έλληνας και Αλβανός – που συνελήφθησαν

 


 

Συνελήφθησαν 14 για τα «φρουτάκια» το βράδυ της Παρασκευής στο Βόλο

 

 

Με 3.500 δόσεις κοκαΐνης θα «πλημμύριζαν» την πόλη του Βόλου ένας 44χρονος κάτοικος Βόλου και ένας 45χρονος Αλβανός, οι οποίοι μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αντρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής για κατοχή και διακίνηση 351 γραμμαρίων του ναρκωτικού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατάσχεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην πόλη του Βόλου, η εμπορική αξία της οποίας φτάνει τις 30.000 με 35.000 ευρώ. Στο μεταξύ, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου συνελήφθησαν την Παρασκευή 14 ημεδαποί για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιχνιδιών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

 

Για τις προαναφερόμενες υποθέσεις συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μαγνησίας κ. Αρ. Μανωλάς.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών διενήργησαν αρχικά έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 44χρονου Βολιώτη, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων, ένα πιστόλι Replica, τροποποιημένο καταλλήλων σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο με το γεμιστήρα του και εννέα φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,22 χιλιοστών, ένα αεροβόλο πιστόλι διαμετρήματος 0,45 χιλιοστών, τρία φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, 82 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών τροποποιημένα για χρήση σε πυροβόλο όπλο, 65 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, 32 κάλυκες φυσιγγίων κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, δυο αμπούλες αερίου αεροβόλου όπλου και δυο φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, οι οποίοι ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα της Αστυνομίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προμηθευτεί τις προαναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από τον 45χρονο Αλβανό. Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 45χρονο Αλβανό, κλείστηκε συμφωνία για την αγοραπωλησία ποσότητας κοκαΐνης, όπου σε προκαθορισμένο ραντεβού, ο 45χρονος Αλβανός, πούλησε σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, ποσότητα κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία βάρους 100 γραμμαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των 8.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 45χρονου Αλβανού, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 185 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 45χρονου Αλβανού, την οποία χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.505 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, η ποσότητα των 351 γραμμαρίων κοκαΐνης αντιστοιχεί σε 3.500 δόσεις και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στη Μαγνησία τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, η εμπορική της αξία αγγίζει τις 30.000 έως 35.000 ευρώ.

 

Συλλήψεις για «φρουτάκια»

Τα κατασχεμένα μηχανήματα από το παράνομο καζίνο του Βόλου

 

Στο μεταξύ, στη σύλληψη 14 ημεδαπών για τη διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων, προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Βόλο μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Πρόκειται για επτά άντρες και επτά γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά και 38 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Αστυνομικός εμφανίστηκε στο ίντερνετ καφέ ως πελάτης και με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ του επέτρεψαν να παίξει τυχερό παιχνίδι σε υπολογιστή. Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κατάστημα και προχώρησαν στις 14 συλλήψεις 9 παικτών και τεσσάρων υπαλλήλων του ίντερνετ καφέ, ενώ ο ιδιοκτήτης που απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου παρουσιάστηκε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και συνελήφθη.

Εκτός των 39 ηλεκτρονικών υπολογιστών κατασχέθηκαν ακόμη τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server) με δυο οθόνες, ένα ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο τύπου «Garrison», τέσσερις πομποδέκτες, ένα χρηματοκιβώτιο με 17.255 ευρώ, δυο μεγάλοι πήλινοι κουμπαράδες με 6.760 ευρώ, χρηματικό ποσό 760 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή μιας υπαλλήλου του καταστήματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, χθες στο Βόλο, συνελήφθησαν δυο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 29 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή. Στο ΙΧ τους βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο κάτω από το πατάκι στο κάθισμα του οδηγού, ένα πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με το γεμιστήρα του και επτά φυσίγγια του ιδίου διαμετρήματος, τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. I would like to thnkx for your efforts you might have set in composing this weblog. I’m hoping the same high-grade web site article from you in the upcoming as well. In fact your creative producing abilities has inspired me to have my own website now. Genuinely the running a blog is spreading its wings quickly. Your write up can be a excellent example of it.

Μοιραστείτε το