Photo Gallery, Τοπικά

Νέα ηλεκτρονική πύλη Δήμου Βόλου

Παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το καινούριο portal

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εισέρχεται ο Δήμος Βόλου, ο οποίος απέκτησε νέα ηλεκτρονική πύλη και άμεσα θέτει σε εφαρμογή ενιαίο πληροφοριακό σύστημα.

Χθες παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το νέο portal του Δήμου Βόλου, το οποίο θα μπορούν όλοι να επισκέπτονται από  σήμερα στη διεύθυνση http://dimosvolos.gr. Η νέα διαδικτυακή πύλη αναπτύχθηκε με την εθελοντική επιστημονική στήριξη του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας), καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   και πρόκειται για μια άρτια λειτουργική και τεχνολογικά προηγμένη λύση για την υποστήριξη της δικτυακής παρουσίας του Δήμου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης. Ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες για ενημέρωση και αναζήτηση υπηρεσιών, όσο και διαδικασίες σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργιών του Δήμου.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης υπογράμμισε πως ο Βόλος κάνει ένα σημαντικό βήμα στο ψηφιακό μέλλον και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Και έδωσε έμφαση στο γεγονός  ότι το πόρταλ έγινε χωρίς κόστος.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος και στη δράση εθελοντικών ομάδων κι επιστημόνων του Π.Θ. που συνέβαλαν χωρίς αντάλλαγμα με κορυφαία την προσφορά επιστημόνων του ΚΕΤΕΑΘ που έστησαν δωρεάν το πόρταλ, ενώ σε άλλη περίπτωση θα χρειάζονταν χιλιάδες ευρώ για να γίνει.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες που παρουσίασαν το νέο portal πρόκειται για ένα οικοσύστημα βασισμένο σε σύγχρονες τάσεις (διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα), καινοτόμες λύσεις και διεθνή πρότυπα, ενώ σέβεται τα τοπικά χαρακτηριστικά, τις εθνικές προδιαγραφές, τις κρατικές απαιτήσεις και είναι προσαρμοσμένο στις οικονομικές συγκυρίες. Στους στόχους του είναι να ενημερώνει, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συμμετέχει και να εξυπηρετείται. Παράλληλα είναι ευανάγνωστο, σταθερό, εύχρηστο και φιλικό στο χρήστη, άμεσης απόκρισης, ανοιχτό κι επεκτάσιμο και χαμηλού κόστους λειτουργίας.

Ειδικότερα το πληροφοριακό σύστημα που αναπτύχθηκε περιλαμβάνει:

Υποστήριξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου σε ενιαίο σύστημα, με ταυτόχρονη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και του τοπικού χαρακτήρα του περιεχομένου για την καθεμία από αυτές.

Υποσύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης παραπόνων και αιτημάτων στο Δήμο, όπως και επισκόπηση της κατάστασης προόδου ικανοποίησής τους, με επιπλέον υποστήριξη επικοινωνίας πραγματικού χρόνου (Skype).

Διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας με το Δήμο, αλλά και πλατφόρμα υποβολής ερωτημάτων.

Σύγχρονο, ανοιχτό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και ενημερωμένο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα, που περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά αποτελώντας ένα σύγχρονο πλήρη Οδηγό Δήμου.

Ενημερωτικό περιεχόμενο για τις υπηρεσίες του Δήμου, που απευθύνεται τόσο σε πολίτες, όσο και σε επιχειρήσεις, με στοιχεία επικοινωνίας υπηρεσιών, αναλυτικά δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση πιστοποιητικών και ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων και έκδοση πιστοποιητικών μέσω της πλατφόρμας Ερμής των ΚΕΠ.

Πληροφορίες μετακίνησης, όπως δρομολογίων Αστικού ΚΤΕΛ, πραγματικού χρόνου διαθεσιμότητα σε χώρους στάθμευσης οχημάτων, χάρτη κίνησης λιμένος, κ.λπ.

Εύκολη και εύχρηστη παρακολούθηση όλων των τελευταίων ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, προκηρύξεων, αποφάσεων, εισηγήσεων, ειδήσεων, εκδηλώσεων του Δήμου.

Υποσύστημα εισαγωγής και διαχείρισης αποφάσεων, εισηγήσεων και ημερησίων διατάξεων του Δήμου.

Διάφορα άλλα υποσυστήματα, όπως ηλεκτρονικό ημερολόγιο, ευρετήριο προσωπικού, κ.λπ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το