Κόσμος

Έναρξη Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Ξεκίνησε χθες να λειτουργεί η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε δύο σχολεία του Βόλου, που λειτουργούν ως κέντρα της όλης εκπαιδευτικής δραστηριότητας υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Συνολικά 100 μαθητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα μαθήματα και είναι όλοι τους υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καθηγητές που διδάσκουν είναι μόνιμοι και ανέρχονται στους δέκα. Βασική προϋπόθεση ήταν να έχουν μειωμένο διδακτικό ωράριο, το οποίο μπορούν να καλύψουν μέσα από τη διδασκαλία τους στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ).

Στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου λειτουργεί το ένα από τα δύο κέντρα. Χθες ξεκίνησαν τα μαθήματα για τους μαθητές οι οποίοι με αγωνία περίμεναν την έναρξης της σχετικής πρωτοβουλίας.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του κέντρου ΠΔΣ στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου κ. Μαγκουρίτσας, συνολικά οι εγγεγραμμένοι μαθητές για να παρακολουθήσουν μαθήματα, ανέρχονται στους 50. Οι καθηγητές που διδάσκουν, είναι πέντε.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, ενώ οι ώρες διδασκαλίας είναι από τις 2 μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Συνολικά θα λειτουργήσουν έξι τμήματα εκ των οποίων τα δύο αφορούν στην Έκθεση. Από ένα τμήμα θα λειτουργήσει στα μαθήματα των Οικονομικών, της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματισμένο Περιβάλλον, των Αρχαίων κατεύθυνσης και της Φυσικής κατεύθυνσης.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας λειτουργεί το δεύτερο κέντρο της ΠΔΣ . Συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 45 περίπου μαθητές, ενώ λειτουργούν οκτώ τμήματα στα εξής μαθήματα: Δύο τμήματα στην Έκθεση, ένα τμήμα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ένα τμήμα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, ένα τμήμα στα Αρχαία Κατεύθυνσης ένα τμήμα στα Στοιχεία Μηχανών, ένα τμήμα στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης και ένα τμήμα στα Οικοδομικά.

Τα μαθήματα θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Στα σχολεία εστάλη το πρόγραμμα διδασκαλίας, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές.

Πολλά παιδιά των ΕΠΑΛ έχουν δηλώσει μέχρι και τέσσερα μαθήματα.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας προέρχονται 24 μαθητές, από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας τέσσερις μαθητές, από το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας 19 μαθητές και από το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας δύο μαθητές.

Ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Δημήτρης Φορλίδας τόνισε πως «ανάμεσα στα καθήκοντά μου είναι ο συντονισμός λειτουργίας του κέντρου, όπως να ελέγχω τις παρουσίες των μαθητών  και των καθηγητών, αφού συμπληρώσουμε ένα μήνα λειτουργίας».

Ο νόμος αναφέρει ότι, αν ένας μαθητής κάνει το 50% των απουσιών και είναι αδικαιολόγητες, τότε ο υπεύθυνος μπορεί να εισηγηθεί τη διακοπή του από το μάθημα. Επίσης ένα τμήμα μπορεί να διακοπεί, αν οι συμμετέχοντες μαθητές περιοριστούν κάτω από τα πέντε άτομα.

Συνολικά στο κέντρο του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας θα διδάξουν περίπου έξι καθηγητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το