Τοπικά

«Ζωγραφική με μαλλί» σε βιωματικό σεμινάριο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Άρχισε χθες και συνεχίζεται σήμερα το σεμινάριο υφαντικής με τίτλο «Ζωγραφική με μαλλί», που πραγματοποιείται στον χώρο των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου).

Μια σημαντική εκπαιδευτική δράση, που κατά καιρούς εμπλουτίζει τη λειτουργία των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, είναι η υλοποίηση ταχύρυθμων σεμιναρίων δημιουργικής εμπειρίας.
Σεμινάρια με λαογραφικό ή καλλιτεχνικό περιεχόμενο, που συμβάλλουν στην απόκτηση ερεθισμάτων για την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις παραπάνω τέχνες με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.

Η κ. Ιωάννα Τερλίδου, εικαστικός, υφάντρα, επισήμανε ότι «με αφορμή ότι όλες στην υφαντική του ΛΕΒ είναι καλυμμένες από την εκπαίδευσή τους, σκέφτηκα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έτσι έφεραν όλες οι συμμετέχουσες από το σπίτι τους κουτιά, κεραμίδια, κλαδιά, τελάρα, κορνίζες κ.ά., περνώντας και ένα μήνυμα ανακύκλωσης. Βάζοντας το στημόνι το χρησιμοποιούμε σαν ένα πεδίο που θα μπορέσουμε να ζωγραφίσουμε με μαλλί, όπως φιγούρες, ζώα, παίρνοντας το έργο μια εικαστική μορφή».

Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Δουλκέρογλου, έφορος των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, ανέφερε ότι «καλέσαμε την κ. Ιωάννα Τερλίδου για το βιωματικό εργαστήριο-σεμινάριο με την εικαστική υφαντική».

Όπως τονίστηκε, η δημιουργία και η επικοινωνία είναι τα στοιχεία που γεμίζουν την ψυχή

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «μας ενδιαφέρει η ανακύκλωση, έτσι ό,τι υλικά έχουμε στο σπίτι μας τα χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε ένα έργο τέχνης».
«Όλες οι κυρίες είναι ευχαριστημένες με το σεμινάριο. Η δημιουργία και η επικοινωνία είναι τα στοιχεία που γεμίζουν την ψυχή και αυτό φαίνεται. Αυτό προσπαθούμε ως Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, να έρχεται ο κόσμος κοντά με την τέχνη και για αυτό δημιουργήσαμε αυτά τα εργαστήρια» τόνισε η κ. Κατερίνα Δουλκέροκλου.

Η ίδια σημείωσε ότι τα εργαστήρια βρίσκονται στον ένατο χρόνο λειτουργίας, παρουσιάζοντας μεγάλη επιτυχία, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.
«Το αισιόδοξο μήνυμα είναι η ασχολία και η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, όχι μόνο στην υφαντική, αλλά σε όλες τις ξεχασμένες τέχνες. Συμμετοχή υπάρχει και από φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής» κατέληξε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο ήταν και η δασκάλα υφαντικής των εργαστηρίων κ. Κερασία Καρκαλά.

Σύντομο βιογραφικό της κ. Ιωάννας Τερλίδου: Σπούδασε ταπισερί στην ecole nationale superieure des beauxarts de Paris, με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ. Σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ δίδαξε σε πολυήμερα σεμινάρια υφαντικής, καθώς και σε συνεργασία με το Θερινό Σχολείο. Στο ενεργητικό της έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις ταπισερί και ζωγραφικής στον Βόλο και την Αθήνα, σε γκαλερί (Ε-Μι, γκαλερί 7), σε χώρο σύγχρονης τέχνης (Fokianou 24/7) και σε μουσεία (Αρχαιολογικό Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου, Μουσείο Αγγελικής,  Χατζημιχάλη, στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας) και αλλού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το