Τοπικά

Ζητούν να αποσυρθεί το θέμα για το ενοίκιο του «Ξενία» – “Αβάσιμοι οι λόγοι που επικαλείται η δημοτική αρχή”

Η παράταξη «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» με επικεφαλής τον Απ. Παπαδούλη, προτείνει την απόσυρση του θέματος για την τροποποίηση όρων σύμβασης μίσθωσης του ΞΕΝΙΑ Βόλου από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 13/04/2020 και την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, που μπορούν να υποστηρίξουν την εισήγηση για μείωση του μισθώματος. Ειδικότερα, οι τέσσερις λόγοι που επικαλείται η εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι αβάσιμοι, σύμφωνα με την παράταξη, και τούτο διότι:
1. η μη μεταβολή του πολεοδομικού καθεστώτος της περιοχής για την προβλεπόμενη από 13/1/2012 σύμβαση παραχώρησης υλοποίηση του επενδυτικούς προγράμματος, έχει ήδη κριθεί με σχετικές δικαστικές αποφάσεις και η επαναφορά της στην συζήτηση δεν βοηθάει την διαπραγμάτευση.
2. η επίκληση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών βοηθάει όταν αποδεικνύεται από πραγματικά οικονομικά δεδομένα. Εν προκειμένω λείπουν παντελώς ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία.
3. η τρέχουσα εμπειρία της πανδημίας δεν έχει προκαλέσει ακόμη αποτελέσματα για να την επικαλείται κανείς.
4. η εκτιμητική έκθεση της μισθωτικής αξίας του μισθίου από πιστοποιημένο εκτιμητή έχει περιορισμένη αξία με δεδομένο ότι είναι άγνωστη η μισθωτική αξία εκ μέρους της Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Απ. Παπαδούλης, Κερασίνα Βακουφτσή, Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου και Δημ. Τσιμπανάκος, προτείνουν:
1. Να συζητηθεί σχέδιο, που θα αφορά συνολικές πολιτικές του Δήμου Βόλου ανακούφισης όλων των επιχειρήσεων, που είτε ενοικιάζουν Δημοτικά ακίνητα είτε αγοράζουν δημοτικές υπηρεσίες(τέλη).
2. Να οριστεί ο χρόνος εφαρμογής των πολιτικών αυτών, μετά την παρέλευση του οποίου θα επανέλθουμε σε ομαλό καθεστώς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το