Τοπικά

Ζητούν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το LNG

Αίτημα για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου σχετικά το θέμα της εγκατάστασης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Όπως αναφέρει στο αίτημά της:
«Κ. Πρόεδρε,
Επειδή:
• Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η ΡΑΕ και η «MediterraneanGas» προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση εγκατάστασης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, του έργου FSRU «ΑΡΓΩ»
• Πρόκειται για ένα έργο με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
• Υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί ο Βόλος σε «πυριτιδαποθήκη» από την εγκατάσταση μονάδας LNG.
• Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τη λειτουργία Αμερικανονατοϊκών βάσεων, αποτέλεσμα της πολιτικής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μετατρέπουν τον Βόλο σε κόμβο επικίνδυνων ενεργειακών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Το έργο είναι συνδυασμένο με τον λεγόμενο Κάθετο Ενεργειακό Διάδρομο, για τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι σ’ αυτά της Ρωσίας και της Κίνας.
• Από το πανάκριβο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο κερδισμένοι θα είναι αμερικανικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εφοπλιστές, ιδιαίτερα οι Έλληνες, που κατέχουν μεγάλο ποσοστό του στόλου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου παγκοσμίως.
• Ο λαός της Μαγνησίας σε καμία περίπτωση δεν θα βγει κερδισμένος από αυτήν την επικίνδυνη επένδυση, συνεχίζοντας να ζει στην «ενεργειακή φτώχεια».
• Δεκάδες φορείς και σωματεία έχουν ταχθεί κατά της επένδυσης αυτής.
Αιτούμαστε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μαζικών φορέων της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν αυτές οι σοβαρές εξελίξεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το