Τοπικά

Ζητούν λύσεις στο σχολικό συγκρότημα Νεάπολης

s16-f1

Το συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου – Λυκείου στη Νεάπολη θεωρείται το μεγαλύτερο της Θεσσαλίας και στις εγκαταστάσεις φιλοξενείται το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης. Ένα Κέντρο που υποδέχεται παιδιά με ειδικές δυσκολίες, δεν διαθέτει καμία υποδομή, ούτε και ράμπα για να διευκολύνεται η είσοδός τους.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης έχει ζητήσει διάθεση μέρους του κτιρίου του Υγειονομικού για τις ανάγκες των κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών της εκπαίδευσης, που δεν διαθέτουν μόνιμη στέγη και φιλοξενούνται σε ακατάλληλα κτίρια, όπως στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο, που δεν διαθέτει πλέον αίθουσες.
Το κτιριολογικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το συγκρότημα του 4ου, το οποίο αναμένει να δοθεί λύση με τη μεταφορά του ΚΕΔΔΥ.
Οι δύο διευθυντές συμφώνησαν χθες, για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του Κέντρου, μέχρι να βρεθεί λύση μεταφοράς. Έτσι, τα δύο σχολεία θα χρησιμοποιούν κοινή αίθουσα βιβλιοθήκης και μουσικής.

Τρεις αναπληρωτές
για τη Δευτεροβάθμια
Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας θα καλύψει τα κενά με τρεις αναπληρωτές, από τους 12 που ζήτησε. Και οι τρεις, ένας φυσικός, ένας χημικός και ένας βιολόγος, τοποθετούνται στα νησιά.
Σήμερα η Διεύθυνση αναμένει έγκριση αναπληρωτών για την ειδική αγωγή, όπου έχει ζητήσει 80 εκπαιδευτικούς.
Το υπουργείο προσέλαβε για το σχολικό έτος 2016-2017, ως προσωρινούς αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 740 εκπαιδευτικούς κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας, έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το