Τοπικά

«Άνω κάτω» για μετεγγραφές μαθητών μεταξύ 2ου και 8ου Γυμνασίου – Χάνονται δύο θέσεις εκπαιδευτικών

 

mathites

Μια σκληρή «μάχη» δόθηκε χθες στη Δευτεροβάθμια μεταξύ των διευθυντών του 8ου και του 2ου Γυμνασίων για τις μετεγγραφές των μαθητών. Η διαμάχη απασχολεί τη Δευτεροβάθμια τέσσερις ημέρες τώρα και η κατάληξή της έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν οι θέσεις δύο εκπαιδευτικών από τον Βόλο.

«Σφαγή» στα Γυμνάσια, μεταξύ των διευθυντών, που δεν συγκεντρώνουν μαθητές για να δημιουργήσουν τμήματα στα σχολεία. «Μήλον της Έριδος» μεταξύ των διευθυντών των σχολείων έγιναν και χθες 12 μαθητές της πρώτης Γυμνασίου, των οποίων οι γονείς αρνήθηκαν να τα εγγράψουν στο 8ο Γυμνάσιο και απαίτησαν την εγγραφή τους στο 2ο Γυμνάσιο. Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου αρνήθηκε να υποχωρήσει και δήλωσε χθες μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης στη Δευτεροβάθμια ότι θα κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις.
«Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν από το 8ο διδακτικές ώρες και δύο καθηγητές από τον Βόλο θα μεταφερθούν σε σχολεία της Περιφέρειας», τόνισε χθες ο υποδιευθυντής του 8ου και σημείωσε πως θα μπορούσε να βρεθεί λύση, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Το θέμα που δημιουργήθηκε ήταν τόσο μεγάλο που οι διευθυντές κλήθηκαν στη Δευτεροβάθμια, τόσο τη Δευτέρα, όσο και χθες, καθώς και οι δύο «διεκδικούσαν» τις εγγραφές.
Δημιουργήθηκε μια απίστευτη ένταση με τη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου να υποστηρίζει πως είναι αδύνατο να δημιουργηθούν τρία τμήματα στην πρώτη Γυμνασίου αν δεν γίνουν οι εγγραφές και τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου να δηλώνει πως αδυνατεί να δημιουργήσει τέταρτο τμήμα.
Λύση δεν βρέθηκε τη Δευτέρα, αλλά κατέληξαν και οι δύο στο γραφείο του κ. Σαβελίδη, διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, ο οποίος τους ζήτησε να τηρηθεί η χωροταξική κατανομή. Δηλαδή να εγγραφούν στο 2ο Γυμνάσιο τρία παιδιά που ζουν στην περιοχή του Αναύρου και τα υπόλοιπα στο 8ο Γυμνάσιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς διαμένουν στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας.
Η λύση της διένεξης πέρασε στα χέρια των διευθυντών, αλλά δεν δόθηκε καθώς η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου διαφώνησε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το