Τοπικά

Ζημιές από πλάτανο σε σπίτι στο Ξουρίχτι – Αίτημα του ιδιοκτήτη στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκατάσταση

Αίτημα για αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στην οικία του μετά από πτώση πλατάνου στο Ξουρίχτι στις 26 Αυγούστου, έχει καταθέσει δημότης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ομόφωνα αποφασίστηκε να διενεργηθεί αυτοψία από αντιδημάρχους και την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ζημιές και να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες.
Σύμφωνα με το αίτημα του δημότη οι ζημιές στην οικία του προκλήθηκαν από την πτώση του πλατάνου στην κεντρική πλατεία Ξουριχτίου στις 26 Αυγούστου. Οι φθορές αφορούν σε τμήμα της στέγης, στην κεραία της τηλεόρασης, στο χαγιάτι και στην κεντρική πόρτα.

«Παρακαλώ όπως αποκατασταθούν άμεσα, λόγω συνήθων καιρικών φαινομένων της εποχής, η φθορά στη στέγη θα επιδεινωθεί προκαλώντας περαιτέρω ζημιές στο εσωτερικό του σπιτιού. Γι΄ αυτό και κρίνεται αναγκαίο η αίτηση να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που επίκειται. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημότης στην επιστολή του προς τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαγοράς, κ. Απ. Κοντογιώργος Απόστολος, ενημέρωσε το σώμα επί του θέματος και πρότεινε να γίνει αυτοψία, καταγραφή ζημιών και κοστολόγηση αποκατάστασής τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Σουλδάτος Απόστολος τόνισε πως «θα πρέπει να πάει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο σημείο, αλλά και πριν από δύο χρόνια είχαμε πάει να κάνουμε αποκλάδωση των πλατάνων και δεν μας το επέτρεψε ο ίδιος» προσέθεσε.
Στη συνέχεια, προτάθηκε να γίνει αυτοψία από τους αντιδημάρχους κ.κ. Απ. Κοντογιώργο και Κων. Μαργαρίτη και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, για να γίνει καταγραφή των ζημιών και κοστολόγηση, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το