Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Η αναγκαιότητα στήριξης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων είναι επιβεβλημένη

Δίωρη επίσκεψη και ξενάγηση στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων πραγματοποίησε, την Παρασκευή 21 Αυγούστου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.
Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση της βουλευτή με τη διοίκηση του συνεταιρισμού μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, καθώς όπως είχε τονιστεί χαρακτηριστικά και από τις δύο πλευρές υπάρχει στενή συνεργασία και ενημέρωση για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του συνεταιρισμού. Στην συνεργασία συμμετείχαν, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, μέλη του Δ.Σ., ο οικονομικός διευθυντής του συνεταιρισμού καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι και αγρότες της περιοχής.
Η κ. Μακρή γνωστοποίησε με μεγάλη ικανοποίηση μία θετική εξέλιξη ως προς το ζήτημα ρύθμισης των χρεών, που αποτελεί και το φλέγον ζήτημα για τον συνεταιρισμό και συγκεκριμένα ανακοίνωσε την πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, να δοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μία συνολική λύση για την ρύθμιση των χρεών των συνεπών αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας.

Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον πρόεδρο της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις καταστροφές της περσινής ελαιοπαραγωγής και καθηγητή της γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Αυγουλά, μετέφερε στους παρευρισκόμενους θεσμικούς φορείς, πως ο φάκελος με όλα τα πορίσματα και τις μελέτες για τις αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργητών από την καταστροφή της περσινής σοδειάς από πόρους της Ε.Ε., θα είναι έτοιμος, το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, κατά τον κ. Αυγουλά τα συμπεράσματα και τα ευρήματα της μελέτης είναι ενθαρρυντικά, με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.
Επιπρόσθετα, εκτέθηκαν αναλυτικά και με πλήρη επάρκεια στην κ. Μακρή, προβληματισμοί και ανησυχίες για επίκαιρα αγροτικά ζητήματα, όπως το θέμα της εκτέλεσης της καθιερωμένης ετήσιας δακοκτονίας από την περιφέρεια και την πιθανή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ ανάλογα με την ετήσια παραγωγή της κάθε περιοχής.
Η βουλευτής στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις κατά κοινή ομολογία εντυπωσιακές και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και συνομίλησε με αρκετούς παραγωγούς και εργαζομένους ενώ δήλωσε, αρχικά, πως είναι μεγάλη ανάγκη ο αγροτικός συνεταιρισμός Πηλίου και Βορείων Σποράδων ο οποίος, από θέμα εγκαταστάσεων, αποτελεί έναν, από τους ελάχιστους πανελλαδικά, άρτια και επαρκώς εξοπλισμένους συνεταιρισμούς, να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς του Πηλίου και υπογράμμισε ότι θα στηρίξει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις την σοβαρή και συγκροτημένη προσπάθεια που γίνεται από τη νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, προς όφελος όχι μόνο των συνεταιριστών αλλά και ολόκληρου του Νομού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το