Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την σύσταση και λειτουργία του “Tσιτσιλιάνειου”

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επικυρώθηκε η, από κοινού πολύμηνη, μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή και του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού για την σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο, μέχρι πρότινος, αναξιοποίητο πρώην νοσοκομείο «Τσιτσιλιάνειο», στα Καλά Νερά, με την έκδοση της με αρ. πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.38103/16-06-2021 (ΑΔΑ: ΨΠΑ6465ΦΥΟ-ΡΙΔ) σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών. Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας καθώς θωρακίζεται και διασφαλίζεται, ακόμη περισσότερο, η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ως γνωστόν, η έδρα του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) είναι η Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών και περιοχή ευθύνης του, οι οικισμοί Κάτω Γατζέα, Κορόπη και Άφυσσος, ενώ θα λειτουργεί καθόλη την διάρκεια της ημέρας ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, αρμοδιότητας της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Με την ίδια απόφαση, στο Π.Π.Ι., ορίζεται η σύσταση δύο θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ και μίας θέσης Κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε, δε, ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που, η από κοινού προσπάθειά της και συνεργασία με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό αλλά και οι πολλαπλές συναντήσεις με τους αρμοδίους και οχλήσεις της, από τον περασμένο Ιούνιο, έλαβαν «σάρκα και οστά», ενώ ευχαρίστησε, θερμά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για την θετική του συνεισφορά αλλά και τον κ. Φ. Σερέτη, Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τις ταχύτατες ενέργειές του και την πλήρη υποστήριξή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το