Ελλάδα

Ζαχαράκη: Έρχεται πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών

Μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος και στοχευμένες δράσεις στεγαστικής πολιτικής λαμβάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την κυρία Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο κόστος στέγασης που ανήλθαν σε 26,2% την περίοδο 2018 – 2022.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου ανέφερε πως πέραν των μόνιμων αυξήσεων μισθών και μειώσεων φόρων και εισφορών η κυβέρνηση προώθησε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά νέους 25-39 ετών συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη «έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των 4 μηνών» ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα κοινωνικής στέγης ευάλωτων με 30 διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και 70 στην Αθήνα.

Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στέγαση και εργασία για άστεγους και ευάλωτες ομάδες στο οποίο έχουν ενταχθεί 431 νοικοκυριά και 685 συμπολίτες και στο πρόγραμμα «Κάλυψη» στο οποίο συμμετέχουν 46 Δήμοι.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου προς ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία πλατφορμών σύμφωνα με τα οποία η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 37 έως 42%. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να αφορούν τον περιορισμό της αγοράς airbnb, της golden visa αλλά και των επιτοκίων δανεισμού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το