Τοπικά

Ζ. Μακρή : «Εγκρίθηκε από την Μ. Γκάγκα η πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων για το ΚΥ Ζαγοράς»

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ότι το αίτημα που έθεσε, τόσο στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη όσο και στην ίδια, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις τους, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, για την στελέχωση πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Ζαγοράς – Μουρεσίου ικανοποιήθηκε, όπως είχαν αρχικά διαβεβαιώσει και δεσμευθεί οι δύο Υπουργοί. 

 

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, έθεσε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης και της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, το οποίο δημιουργεί εύλογες και έντονες ανησυχίες στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Μάλιστα, ανέδειξε τις ενέργειες του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη στον τομέα ευθύνης του, ο οποίος είχε προχωρήσει, πρόσφατα, στην αποστολή εισήγησης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη  επικουρικών οδηγών ασθενοφόρων για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Ζαγοράς – Μουρεσίου προς το Υπουργείο Υγείας αναμένοντας την έγκριση, η οποία και εδόθη, σήμερα.  

Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την εξέλιξη αυτή, ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη όσο και την Αναπληρώτρια Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι, με συντονισμένες και μεθοδευμένες προσπάθειες των εμπλεκομένων μερών, λαμβάνονται  όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την άμεση και απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και επισκέπτες  της ορεινής αυτής περιοχής. 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το