Τοπικά

Υψηλής πληρότητες σε Βόλο και Πήλιο για το τετραήμερο του Πάσχα

Στο 80% διαμορφώνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας ενόψει του Πάσχα με τους ξενοδόχους να αισιοδοξούν ότι οι τάσεις είναι αυξητικές. Επίσης πολλοί Βολιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν σε κάποιο πασχαλινό προορισμό εκτός νομού αποκτώντας όμορφες εμπειρίες.
Η πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου μιλώντας στο formedia radio 99,8 ανέφερε πως φέτος Πάσχα οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα είναι ακόμη καλύτερες από πέρυσι που επικρατούσαν τα κρούσματα του κορωνοϊού και ο φόβος. Έτσι αυτή τη στιγμή για την πόλη του Βόλου οι πληρότητες των ξενοδοχείων για το Πάσχα, δηλαδή από τη μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, κυμαίνονται κοντά στο 90%. Στους προορισμούς του ορεινού όγκου του Πηλίου, όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, μηλιές, Βυζίτσα Τσαγκαράδα, οι πληρότητες για το Πάσχα είναι τώρα γύρω στο 80% και υπάρχει τάση αύξησης. Στους παραθαλάσσιους οικισμούς οι πληρότητες είναι πιο περιορισμένες, καθώς φέτος το Πάσχα γιορτάζεται λίγο πιο μακριά από την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. Πάντως ο καιρός θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Οι ξενοδόχοι μεταφέρουν ενθαρρυντικά μηνύματα ακόμη και αυτές τις μέρες που διανύουμε μέχρι δηλαδή τη μεγάλη Παρασκευή, καθώς επισημαίνουν πως οι πληρότητες κυμαίνονται γύρω στο 50%.

Η ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει είναι πολύ μεγάλη στην εποχή μετά την πανδημία. Το Πήλιο είναι προορισμός που την άνοιξη ανθίζει και είναι πολύχρωμο, πανέμορφο, ενώ υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να απασχολήσουν τον επισκέπτη. Κοινώς οι επισκέπτες δεν θα πλήξουν και οι γονείς θα μπορούν με διάφορες δράσεις να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στη φύση.
Πάντως ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν το Πάσχα σε κάποιον όμορφο προορισμό υπάρχει και από τους Βολιώτες.
Η κ. Καμμένου επισήμανε πως «φέτος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των Βολιωτών για να ταξιδέψουν σε έναν πασχαλινό προορισμό, όπως για παράδειγμα στην Κέρκυρα και την Πελοπόννησο. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα γκρουπ για αυτούς τους προορισμούς, ενώ και οι τιμές κυμαίνονται σε ελκυστικά επίπεδα. Γενικώς προσφέρονται για τους Βολιώτες πολύ ωραία πακέτα για διακοπές το Πάσχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το