Τοπικά

Υψηλές πληρότητες στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα για τα Χριστούγεννα

Αυξημένη είναι η ζήτηση στις κατοικίες που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στη Μαγνησία, με το «βάρος» να πέφτει σε σπίτια και διαμερίσματα στον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Οι κρατήσεις φέτος έχουν ξεκινήσει από νωρίς και η πλειονότητά τους αφορά για τετραήμερο και τρεις διανυκτερεύσεις.

Η Μ. που έχει στην κατοχή της δύο ακίνητα που τα διαθέτει με βραχυχρόνια μίσθωση και διαχειρίζεται άλλα πέντε σε Βόλο και Πήλιο, τόνισε πως όλα είναι κλεισμένα από νωρίς για το τετραήμερο των Χριστουγέννων. Όπως επισήμανε, η ίδια εικόνα επικρατεί και στους «συναδέρφους» της σε συζητήσεις που έχουν κάνει.
Η ίδια σημείωσε πως η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά για 4 μέρες και 3 διανυκτερεύσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξαν και ακυρώσεις λόγω των ιώσεων.
Ανέφερε, δε, πως τα τελευταία χρόνια ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι στις πρώτες προτιμήσεις των εκδρομέων για χειμερινό τουρισμό, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, και στο υπόλοιπο Πήλιο αναμένονται μεγάλες πληρότητες στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί πως σε γνωστή πλατφόρμα χθες το μεσημέρι για τον Βόλο η μη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων για τις ημερομηνίες από 23 Δεκεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου ήταν στο 98% και το αντίστοιχο ποσοστό για τις ίδιες ημερομηνίες στο Πήλιο έφτανε στο 87%.
Βολιώτης που διαθέτει διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον Βόλο, τόνισε στη «Θ» πως είναι κλεισμένο εδώ και 2 μήνες για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλους που έχουν ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τους οποίους έχει επικοινωνήσει.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα πρόβλημα που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στον Βόλο και δεν είναι άλλο από την εμφάνιση μεγάλων εταιρειών που είτε μισθώνουν ακίνητα είτε ακόμη «σηκώνουν» ολόκληρες κατοικίες με τα διαμερίσματα να διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση.
Αυτό, όπως σημείωσε, ίσως να είναι και η αρχή του τέλους για τους «μικρούς», οι οποίοι μάλλον θα στραφούν και πάλι στη μακροχρόνια μίσθωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το