Ελλάδα

Υπόθεση Σινούκ: Αθώοι Λιακουνάκος, Σμπώκος, Αρκουμανέας και Κάντας

Αθώοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση της κατηγορίας σε βάρος των κατηγορουμένων.

Με την απόφασή του το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, αλλά και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν -κατά περίπτωση- της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το