Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Ο Λοβέρδος μηνύει τους εισαγγελείς Διαφθοράς – Τι λέει για «Ρασπούτιν»

Μήνυση για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας με αφορμή την υπόθεση Novartis κατέθεσε πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας να διωχθούν οι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Λίγες ημέρες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος στρέφεται σε βάρος των εισαγγελέων, υποστηρίζοντας ότι «η αλήθεια θα λάμψει» και «οι ένοχοι θα τιμωρηθούν».

Μάλιστα, κατονομάζει στη μήνυσή του ως ηθικό αυτουργό της σκευωρίας τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», υποστηρίζοντας ότι «όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος είναι».

Στη 16σελιδη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο γεγονός ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στον φάκελο που διαβίβασαν στη Βουλή για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνει ο κ Λοβέρδος για «τον δόλο των εγκαλουμένων και τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη δήλωση στην οποία είχε προβεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, λέγοντας: «Θέλω να πω και εγώ ότι έλαβα πριν από λίγο μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν, κατά τον κ. Λοβέρδο, προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι, εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου “Ρασπούτιν” -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια, αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου διά των κύκλων της ότι ο “Ρασπούτιν” τής έδινε ως οδηγία, “κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”, είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις και τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν» αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά που είχα καταθέσει ο ίδιος με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούσε σε πράξεις του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Η αναφορά μας κατατέθηκε στις 21-2/2017, και στις 8 Μαρτίου 2017 όποτε και είχε αναλάβει η κ. Τουλουπάκη στείλαμε συμπληρωματικά στοιχεία. Αρμόδιος τότε υπουργός ήταν ο κ. Κουρουμπλής και η μη τιμολόγησή του σήμαινε δώρο εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι εγκαλούμενοι άφησαν παρανόμως να αποσβεσθεί η προθεσμία της Βουλής να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και απέστειλαν το σχετικό φάκελο μαζί με τον άσχετο, με την υπόθεση της μη τιμολόγησης φάκελο Novartis στις 6/2/2018. Ο δόλος εν προκειμένω των εγκαλουμένων κατά τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας έχει και την αντίστροφη φορά του άρθρου 239 ΠΚ. Δέκα αθώοι πολιτικοί να εμπλακούν στη σκευωρία Novartis και να ασκηθεί δίωξη έναντιον τους και ένας εξ αντικειμένου υπεύθυνος υπουργός της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να αποφύγει τον έλεγχο των ενδεχόμενων ποινικών του ευθυνών».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το