Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Μανιαδάκη κατά των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων

Μήνυση κατέθεσε την Τετάρτη ο Νίκος Μανιαδάκης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, Αικατερίνης Κελέση και Μάξιμου Σαράφη.
Ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας, κατέστη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis στρέφεται κατά των δύο άλλων μαρτύρων για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας για το αδίκημα «της ψευδορκίας (224 παρ.2-1), της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ.229 παρ.2ΠΚ) και της συκοφαντικής δυσφημίσεως (362 και 363 ΠΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, οι καταθέσεις τους που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ του ελληνικού Δημοσίου «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και μάλιστα κατανομάζει τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι έχουν δώσει καταθέσεις και στις αμερικανικές Αρχές, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό Δίκαιο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιαδάκης τονίζει ότι ο Μάξιμος Σαράφης στις πρώτες του καταθέσεις δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπο του ενώ η Αικατερίνη Κελέση βρίσκεται σε έντονη δικαστική διαμάχη με το πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis Ελλάς, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το