Τοπικά

Υποστελεχωμένη η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Λείπουν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές 

Υποστελεχωμένη είναι η τεχνική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι μία από τις πιο βασικές προτεραιότητες της πρυτανικής αρχής για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό. Άλλωστε το πανεπιστήμιο είναι αυτή τη στιγμή διασπαρμένο σε πέντε πόλεις και η τεχνική υπηρεσία πρέπει να καλύπτει τα προβλήματα που προκύπτουν.
Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται επίσης υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, συντηρητές και για να καλύψει τις ανάγκες του καταφεύγει σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ο αρμόδιος αντιπρύτανης για θέματα διοίκησης κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος δήλωσε πως «το υπάρχον προσωπικό σε ορισμένες τεχνικές ειδικότητες, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, είναι ελάχιστο και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στους εξωτερικούς συνεργάτες, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Επίσης μας λείπουν και μηχανικοί».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε ανάγκη ως Πανεπιστήμιο, είναι το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Δηλαδή μας έρχονται μέσω του προγράμματος κινητικότητας κάποιοι τεχνίτες που όμως δεν χρειαζόμαστε άμεσα».

Οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου είναι καλύτερα στελεχωμένες και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι μετατάξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε οι μόνιμες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος υπάρχουν σε αναμονή για να εγκριθεί η μετάταξή τους από άλλα 27 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και μερικά με τεχνική ειδικότητα. Βέβαια υπάρχει και η γραφειοκρατία που καθυστερούν να γίνουν.
«Προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων έχουν γίνουν πολλά χρόνια. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε ανάγκες σε διοικητικούς υπαλλήλους, αν και μπορεί να υπάρχουν κενά σε άλλες πόλεις. Φυσικά το μεγάλο ζήτημα είναι ποιο τοπίο θα διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση του πανεπιστημίου με τα δύο ΤΕΙ και ποιες ανάγκες θα δημιουργηθούν επιπλέον. Θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα από την αρχή. Μπορεί οι διοικητικές υπηρεσίες των ΤΕΙ να είναι καλύτερα στελεχωμένες».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε πως «τα περισσότερα ΑΕΙ πάσχουν στην έλλειψη τεχνικού προσωπικού. Το ίδιο θέμα έχουμε και στο δικό μας Πανεπιστήμιο, αν και για τη συντήρηση υπάρχει μια εταιρεία που το κάνει».
Παράλληλα τόνισε πως υπάρχουν και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο και οι οποίοι έχουν τα δικά τους ζητήματα. Που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το