Τοπικά

Υπόψη του Κων. Μαραβέγια τα αιτήματα των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας

Τα αιτήματά της για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου μετέφερε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, η νέα διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Βασικό πρόβλημα αποτελεί η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου και τα άγονα ιατρεία για τα οποία, όπως τονίστηκε, πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να καλυφθούν από ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.

Συζήτηση έγινε, επίσης, για το μισθολογικό των ιατρών ΕΣΥ αλλά και για τα κενά που παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Βόλου σε ό, τι αφορά τις εφημερίες, κενά τα οποία καλύπτονται από ιατρούς των Κέντρων Υγείας ως επί το πλείστον εμβαλωματικά. Το γεγονός αυτό, όμως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, αποδυναμώνει τη λειτουργικότητα των Κέντρων Υγείας, καθιστώντας τα ενίοτε «διακινητές ασθενών» προς το Νοσοκομείο και μειώνοντας την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Μαραβέγιας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των γιατρών και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στην επικείμενη συνάντηση με το νέο υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη. Τέλος, ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. καλή δύναμη στα καθήκοντά του και υποσχέθηκε να παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το