Τοπικά

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου Ανήλιο-Μακρυρράχη

Τη σύμβαση για το έργο αποκατάστασης του δρόμου Ανήλιο-Μακρυρράχη, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και έργα αντιστήριξης, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έγινε σοβαρή μελέτη για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στο Πήλιο, που οδήγησε σε συγκεκριμένα έργα καθώς και σε συγκεκριμένη μέθοδο εκτέλεσής τους για να μην ξοδεύονται άσκοπα τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου.

Ακόμη υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου με 920.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
“Αλλάζουμε την εικόνα που συναντά ο επισκέπτης στη Σκόπελο και την καθημερινότητα των κατοίκων προς το καλύτερο” σημείωσε ο κ. Αγοραστός για το έργο.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων με 2,4 εκ. ευρώ στον Βόλο και τη Σκιάθο και κατήγγειλε ότι δεν λειτουργεί σωστά το λιμενικό ταμείο της Σκιάθου.
“Το έργο στη Σκιάθο είχε ξαναβγεί και δεν είχε καταθέσει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αδιαφορία και πρέπει να αλλάξουν τα Λιμενικά Ταμεία άμεσα. Δεν λειτουργούν σωστά και αυτό φαίνεται από την αποτελεσματικότητα. Το Λιμενικό Ταμείο στον Βόλο λειτούργησε και εντάξαμε ένα έργο 4,2 εκ. με μεγάλη δυσκολία για την αλλαγή του γερανοφόρου, που δίνει άλλη διάσταση στο λιμάνι του Βόλου.

Παράλληλα δήλωσε ότι η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι υπηρεσίες “τρέχουν” πάνω από 50 έργα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας. “Στον Βόλο “τρέχουν” μεγάλα έργα όπως η Κίτρινη Αποθήκη και η εστία των Ιώνων” δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα έργα αυτά δίνουν δουλειές στον κόσμο. Η Περιφέρεια έχει υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο για να πάρει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. “Πέρυσι πήραμε 70 εκατομμύρια και φέτος 10 εκ. μέχρι στιγμής. Περιμένουμε να πάρουμε και τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας” είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το