Τοπικά

Xρ.Μπουκώρος: Εγκρίθηκε η μελέτη για τη σύνδεση Αγίου Γεωργίου – Αγίου Λαυρεντίου

Μετά την ενημέρωση που είχε την Παρασκευή, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για την υπογραφή της έγκρισης κονδυλίων που αφορούν στις μελέτες οδικής σύνδεσης Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο και της σύνδεσης των παραλιών Ποτόκι και Ποτιστικά.

Μετά και τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Χρήστος Μπουκώρος, προ ολίγων μηνών, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, και μετά τις κοινοβουλευτικές αναφορές που κατέθεσε στα μέσα Ιανουαρίου βάσει υπομνημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο κ. Καραμανλής ενέκρινε κονδύλια ύψους 75.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθούν οι μελέτες δύο σημαντικών οδικών έργων για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.
Πρόκειται για την οδική σύνδεση του Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο, καθώς και την οδική σύνδεση της παραλίας Ποτόκι με τη φημισμένη παραλία των Ποτιστικών. Συγκεκριμένα, η μελέτη σύνδεσης του Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο θα οδηγήσει στην κατασκευή δρόμων, ολοκληρώνοντας το μικρό οδικό κύκλωμα του Πηλίου. Επίσης, και οι δύο μελέτες αποσκοπούν στην ανάδειξη της ορεινής και παράκτιας φυσιογνωμία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, διευκολύνοντας συγχρόνως τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Τέλος, σε επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου κ. Γιάννη Αγαπητό, ο τελευταίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη έγκριση μελέτης πολύ σημαντική για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Λαυρεντίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το