Τοπικά

Ξεμπλόκαρε η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις διαδικασίες καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και από την Παρασκευή 22/5/2020 άρχισε η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε θέσει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, από τις 15 Μαΐου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Τα προβλήματα είχαν σχέση με την εφαρμογή του κριτηρίου περί ΦΠΑ κατά τον τελικό καθορισμό των δικαιούχων από την ΑΑΔΕ και αφορούσαν πολλές περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων με περισσότερους του ενός ΚΑΔ και στη Μαγνησία.

Μάλιστα, εκτός από την ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας είχε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου, πιέζοντας για την επίλυση του προβλήματος και το ξεμπλοκάρισμα της καταβολής του επιδόματος σε εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Δωρεά ISO BOX στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
Εξασφαλίστηκε έπειτα από παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μαραβέγια η δωρεά οικίσκου ISO BOX από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων Covid-19. Μετά τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο του νησιού κ. Στ. Περίσση, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε με τη διευθύντρια της ΑΓΕΤ κυρία Ιωαννίδου, η οποία δεσμεύτηκε ότι το επόμενο κιόλας διάστημα θα σταλεί στη Σκόπελο ο οικίσκος προκειμένου να εγκατασταθεί στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το