Τοπικά

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα Δημοτικά της Μαγνησίας για την υποδοχή των μαθητών

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να υποδεχτούν τους μαθητές μετά από 2,5 μήνες βρίσκονται από χθες τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Οι διευθυντές διαμορφώνουν τις αίθουσες, τοποθετούν, όπου χρειάζεται τα αντισηπτικά, ενώ καθαρίζουν και το αθλητικό υλικό. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία αύριο Πέμπτη, καθώς από Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα.
«Ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες» τόνισε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Βόλου κ. Γιώργος Πούλιος και πρόσθεσε πως «είναι θετικό που μετά από τόσο καιρό που τα σχολεία ήταν κλειστά, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία. Εμείς βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου τις οποίες αναμένουμε να έρθουν, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών».
Το 12ο Δημοτικό είναι από τα μεγαλύτερα Δημοτικά του Νομού με 252 μαθητές. «Πολλά τμήματα έχουν πάνω από δεκαπέντε μαθητές αναμένεται να λειτουργήσει το σύστημα της εκ περιτροπής παρακολούθησης των μαθημάτων. Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει οδηγίες, ποιες ενότητες να διδάξουν αυτή την περίοδο που είναι γενικώς σύντομη, καθώς από τις τέσσερις εβδομάδες μαθημάτων μέχρι τις 26 Ιουνίου, οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο συνολικά εννιά μέρες».

Περισσότεροι εφημερεύοντες στον αύλειο χώρο
Μάλιστα ο κ. Πούλιος επισήμανε πως «το σχολείο διαθέτει μεγάλες αίθουσες και η διαμόρφωση των θρανίων θα γίνει με άνεση. Επίσης θα επιλεγεί η μετωπική τοποθέτηση των θρανίων. Βέβαια εμείς θα ζητήσουμε από τους γονείς να μας αναφέρουν, τι προτίθενται να κάνουν, αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή αν θα επιλέξουν να τα κρατήσουν στο σπίτι. Θα τους στείλουμε ηλεκτρονικά μηνύματα για να μας απαντήσουν μέχρι την Παρασκευή, ώστε να γνωρίζουμε σε πόσα τμήματα θα είναι εκ περιτροπής η διδασκαλία. Παράλληλα θέλουμε να διαμορφώσουμε τις εφημερίες των διδασκόντων, αφού περισσότεροι θα είναι στον αύλειο χώρο. Θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα και τους κανόνες για την υγιεινή των παιδιών. Και θεωρούμε πως τα παιδιά παρά τη μικρή ηλικία τους θα πειθαρχήσουν».

Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και διευθυντής του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Βαλής ανέφερε πως «εκτός από τους μαθητές, υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί που μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο. Γι’ αυτό και θα έπρεπε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να καλύπτουν τα κενά. Όμως λόγω των μνημονίων δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Μάθημα σε κοντέινερ
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας υπάρχει μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα και μαθητές κάνουν μάθημα σε τρία κοντέινερ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσουν σε ένα κοντέινερ δεκαπέντε θρανία με απόσταση ενάμιση μέτρου που λέει το υπουργείο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «επικρατεί ικανοποίηση που επιστρέφουν οι μαθητές. Ξαναγυρίζουμε στην κανονικότητα. Από την άλλη υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες. Για παράδειγμα τα παιδιά είναι μικρή ηλικίας και αυθόρμητα μπορεί να πάνε να αγκαλιάσουν τον δάσκαλο, τον συμμαθητή τους. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν κάποια πράγματα πιο διαφορετικά σε σχέση με τη δευτεροβάθμια. Βέβαια οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην υπάρξουν προβλήματα».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «στα σχολεία έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τη φοίτηση των μαθητών μετά από 2,5 μήνες. Με τήρηση των κανόνων θα προστατευτεί η υγιεινή όλων των παιδιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το