Κόσμος

Ξέμεινε από Porsche και Lamborghini η Ρωσία

porsche

Χωρίς προϊόντα έμειναν οι έμποροι αυτοκινήτων στην ρωσική πρωτεύουσα, καθώς οι πελάτες αγοράζουν Porsche, Lamborghini και BMW σε ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό, παρά τις αυξανόμενες τιμές τους. Αυτό οφείλεται τόσο στο πνεύμα των Χριστουγέννων όσο και στην υποτίμηση του ρουβλίου, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το εθνικό νόμισμα, το οποίο έχει καταρρεύσει σχεδόν στο 50% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του ευρώ ανά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα, έχει επηρεάσει σίγουρα την ανάγκη των Ρώσων για ταχύτητα, αλλά με έναν απροσδόκητο τρόπο. Οι έμποροι αυτοκινήτων στη Μόσχα – ιδίως αυτοί που πωλούν πολυτελή οχήματα, δήλωσαν πως οι ουρές πελατών αυξήθηκαν απότομα, ενώ σε αρκετές εκθέσεις αυτοκινήτων δεν υπάρχει καθόλου απόθεμα.

«Πρώτα απ’ όλα είναι Δεκέμβριος και ανέτειλε η χριστουγεννιάτικη συμπεριφορά των πελατών μας. Ο δεύτερος παράγοντας που οδήγησε στα άδεια εκθετήρια είναι η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος εδώ στη Μόσχα» δήλωσε ο διευθυντής της Λαμποργκίνι στη Μόσχα, Σεργκέι Μορντοβίν στο πρακτορείο Russia Today, προσθέτοντας ότι οι έμποροι έζησαν «την ίδια ιστορία» το 2008.

Αναλυτικά στο  www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το