Τοπικά

Ξεκινούν το σχολείο τα 11 προσφυγόπουλα από την Άλλη Μεριά

Στα έντεκα ανέρχονται τα προσφυγόπουλα που εδώ και λίγο καιρό διαμένουν σε ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά και τα οποία θα μπορούσαν να φοιτήσουν στα σχολεία του Νομού, όπως συμβαίνει με άλλα παιδιά και έφηβους που έχουν έρθει από τις ταραγμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής.
Τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολουθούν το θέμα και έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις αναμένοντας την κάλυψη των προδιαγραφών που απαιτούνται για τη φοίτηση των παιδιών αυτών, όπως είναι ο εμβολιασμός.
Άλλωστε επισημαίνεται και από τις δύο πλευρές, ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και η ελληνική πολιτεία μπορεί και πρέπει να το εξασφαλίσει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε και βρεθήκαμε στην Άλλη Μεριά, στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν οι οικογένειες προσφύγων προσφέροντας τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια και άλλα είδη γραφικής ύλης για τα παιδιά».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «καταγράψαμε το μαθητικό δυναμικό προσφυγόπουλων που υπάρχει στην Άλλη Μεριά και μπορεί να φοιτήσει στο δημόσιο σχολείο. Υπάρχουν τέσσερα παιδιά τα οποία μπορούν να φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο και επτά στο δημοτικό. Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι που ήρθαν από τα διάφορα μέρη της Μέσης Ανατολής και άλλες περιοχές, δεν έχουν ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε σχολείο καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια παρέμβαση. Μάλιστα μας είπαν ότι αναμένουν μια υπουργική απόφαση για να προχωρήσει η διαδικασία. Ενημερωθήκαμε μάλιστα πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο παρελθόν και ο εμβολιασμός είχε γίνει από μια διεθνή οργάνωση. Πάντως, αν το Κράτος θέλει να έχει ρόλο σε μια συγκροτημένη κοινωνία, θα πρέπει να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις και δίνει λύσεις, ώστε τα έντεκα παιδάκια να ενταχθούν στη δημόσια εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην εκπαίδευση. Είμαστε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία μας ενημέρωσε πως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, τα παιδιά θα ενταχθούν άμεσα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Πάντως το θέμα θα το συζητήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες με τους γονείς».

Αυτή τη στιγμή φοιτούν προσφυγόπουλα στο νηπιαγωγείο το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των πρώην Μόζα, καθώς και στο 5ο Δημοτικό Βόλου, όπου μάλιστα έχουν ενταχθεί στις τάξεις του πρωινού διδακτικού ωραρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το