Τοπικά

Ξεκινούν τα κρατικά φροντιστήρια – Για μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας η ενισχυτική διδασκαλία

«Πράσινο φως» για την έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και τη φετινή σχολική χρονιά έδωσε το υπουργείο Παιδείας αποστέλλοντας τη σχετική εγκύκλιο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καθώς και στις άλλες Διευθύνσεις πανελλαδικά.
Άμεσα η Διεύθυνση θα ενημερώσει τα Γυμνάσια του Νομού για να δηλώσουν αριθμό μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο κρατικό φροντιστήριο.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας παραλαμβάνοντας τον αριθμό συμμετεχόντων από το κάθε Γυμνάσιο, θα ορίσει και τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), όπως ονομάζονται, όπου θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία η οποία ως γνωστόν διεξάγεται από τις 2 το μεσημέρι και μετά.

Στα ΣΚΑΕ θα συγκροτηθούν τμήματα για Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στα παραπάνω έξι μαθήματα με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.
Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι στη Θεσσαλία θα δημιουργηθούν 72 ΣΚΑΕ και οι εκπαιδευτικοί που θα τα στελεχώσουν θα ξεπεράσουν τους 110. Συνήθως πρόκειται για ωρομίσθιους καθηγητές που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας μέχρι και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί οι γονείς και οι μαθητές, ώστε να αποφασίσουν, αν θέλουν να συμμετάσχουν. Τα Γυμνάσια θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου για τους ενδιαφερόμενους μαθητές και το υπουργείο παιδείας δίνει περιθώριο μέχρι 30 Οκτωβρίου στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας για να αποστείλουν τα στοιχεία.
Σκοπός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίστηκε ως εξής:
Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα ώρες.
Για τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα ώρες.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: Τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Μαθηματικά, μία ώρα Φυσική, μία ώρα Χημεία και δύο ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το