Τοπικά

Ξεκίνημα Βόλου: “Η υπόθεση του Βασίλη είναι υπόθεση όλων μας”

Κάλεσμα για συγκέντρωση στα Δικαστήρια την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 9 το πρωί απευθύνει το Ξεκίνημα Βόλου όπου θα πραγματοποιηθεί η εξ` αναβολής δίκη των αστυνομικών που παραπέμφθηκαν αυτεπάγγελτα για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου.

Σε ανακοίνωσή του το “Ξεκίνημα Βόλου” αναφέρει:

“Ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, στις 14 Ιουνίου 2020. Ο βασανισμός του συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου είχε προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον πέταξαν στο δρόμο με σπασμένα πλευρά. Για αυτό και νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μέρες. Ένα μήνα μετά το βασανισμό του ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή.
Ο Βασίλης δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα ενώ το Σύνταγμα και οι νόμοι ενός κράτους που θέλει να χαρακτηρίζεται ως δημοκρατικό απαγορεύουν τα βασανιστήρια.

Το μένος της αστυνομίας σχετίζεται με το ότι ο Β. Μάγγος συμμετείχε στον αναρχικό πολιτικό χώρο και σε διάφορα κινήματα. Το «έγκλημα» του Βασίλη έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στις 14/6/20 ήταν ότι εξέφρασε ειρηνικά την αλληλεγγύη του σε πολίτες που συνελήφθησαν μια μέρα νωρίτερα στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών έξω από την ΑΓΕΤ. Σήμερα, η καύση των σκουπιδιών στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ συνεχίζεται γεγονός που αποτελεί έγκλημα εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας όλων των πολιτών. Μέσω της άγριας καταστολής και της προσπάθειας συγκάλυψης των βασανιστών το κράτος που λειτουργεί ως φρουρός της κάθε ΑΓΕΤ-Lafarge, θέλει να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να κάνει κάθε κίνημα διεκδίκησης να σωπάσει. Για αυτούς τους λόγος η υπόθεση του Βασίλη είναι υπόθεση όλων μας! Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, για καθαρό αέρα, είναι αγώνας για ζωή!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το