Τοπικά

Ξεκίνημα: Ο Μπέος είναι ο «αναγκαίος μπράβος» των ιδιωτικών συμφερόντων, της καύσης σκουπιδιών και της ιδιωτικοποίησης του νερού

“Οι δηλώσεις «οχετός» του Α. Μπέου έχουν ήδη κάνει το γύρο της χώρας και έχουν δυσφημίσει την πόλη μας στο πανελλήνιο. Άλλωστε το υβρεολόγιο και οι απειλές αποτελούν τακτική της δημοτικής αρχής εδώ και χρόνια, τονίζει σε ανακοίνωσή του το “Ξεκίνημα”. Όπως σημειώνει η παράταξη, όποιος διαφωνεί και αντιστέκεται στην πολιτική της δημοτικής αρχής “έρχεται αντιμέτωπος με την ίδια χυδαιότητα, τις απειλές, τις μηνύσεις, ό,τι συνιστά δηλαδή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους κατοίκους των Σταγιατών, τον Α. Ιωαννίδη και σε όποιο πολίτη/ίτισσα μπαίνει στο στόχαστρο του «μπεϊσμού».

Όμως, το «νταϊλίκι» που πουλάει ο δήμαρχος μόνο τυχαίο δεν είναι. Αντίθετα αποτελεί το μέσο με το οποίο η δημοτική αρχή προωθεί την πολιτική που θέλουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στους νευραλγικούς τομείς  της διαχείρισης των σκουπιδιών και του νερού, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση.

Εκτός από τις ύβρεις, στη συνέντευξή του ο Α. Μπέος είπε έξω από τα δόντια ότι συμφωνεί και θεωρεί σωστή και ακίνδυνη την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ αρκεί να είναι ο Δήμος Βόλου ο προμηθευτής του τσιμεντάδικου με SRF/RDF!

Τα προηγούμενα χρόνια ο δήμαρχος έκανε προσπάθεια να θολώσει τα νερά, πάντα με τη βοήθεια των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ. Έτσι, από τη μια έβγαζε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά της καύσης σκουπιδιών (Δεκέμβριος 2017) ή ανακοινώσεις υπέρ του 1ου συλλαλητηρίου κατά της καύσης (Μάιος 2018), και την ίδια ώρα προωθούσε και προωθεί την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF. Αυτή η τακτική ακολουθούταν επειδή γνώριζε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Βολιωτών (ακόμη και οι ψηφοφόροι του) είναι κατά της καύσης!

Όμως άλλο λαϊκιστής και άλλο στο πλευρό του λαού!

Ο Α. Μπέος είναι ένας αξεπέραστος λαϊκιστής που όπως όλοι οι λαϊκιστές στην πράξη εφαρμόζει μέτρα που υπηρετούν τα συμφέροντα και όχι το λαό. Στην προκειμένη περίπτωση η πολιτική του Δήμου εξυπηρετεί την ΑΓΕΤ-Lafarge και τους μεγαλοεργαλάβους που εμπλέκονται στη διαχείριση των σκουπιδιών και εννοείται ότι έχουν βάλει στο μάτι τα 42εκ ευρώ (!) που θα στοιχίσει η κατασκευή του εργοστασίου αλλά και την μετέπειτα λειτουργία του που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στα χέρια ιδιώτη.

Τα ίδια κάνει η δημοτική αρχή και στο θέμα του νερού. Υπενθυμίζουμε ότι επί Α. Μπέου η ΕΡΓΗΛ έχει καταφέρει να τσεπώσει με ένα «κόλπο γκρόσο» πάνω από 5εκ ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή τις τσέπες των Βολιωτών. Ο Μπέος και η ομάδα του έχουν οδηγήσει την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης σε οριακό σημείο και σύντομα αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως το βασικό επιχείρημα για τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίησή της. Τεράστιες ευθύνες και η πρώην διοίκηση Α. Βούλγαρη, τον οποίο ο Α. Μπέος αντάμειψε διορίζοντάς τον επικεφαλής της επιτροπής για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το 2016-2017 η δημοτική αρχή προσπάθησε να δώσει τον Βιολογικό Καθαρισμό σε ιδιωτική εταιρία κάτι που αποτράπηκε από το κίνημα για την υπεράσπιση του νερού. Επιπλέον, στο θέμα της άρδευσης κατάφερε να προκαλέσει ένα χάος που οδήγησε στην αντίδραση των ίδιων των παραγωγών. Τέλος, δεν έχει γίνει κανένας σοβαρός σχεδιασμός που να διασφαλίζει την επάρκεια και την ποιότητα του νερού για την ύδρευση και την άρδευση για τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κατολισθήσεις και καταστροφές στην πηγή της Κουκουράβας τον Ιανουάριο του 2019 κα.

Όμως Α. Μπέος δεν είναι μόνος του. Έχει βγει δήμαρχος με την πλήρη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας (ο βιομήχανος και σημερινός γγ τουρισμού Κ. Λούλης είναι ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέου) την πολιτική της οποίας υπηρετεί στο Δήμο Βόλου.

Η απάντηση στις πολιτικές της δημοτικής αρχής και στο φασιστικό λόγο του δημάρχου πρέπει να δοθεί δυναμικά, ενωτικά κι οργανωμένα τόσο στους δρόμους όσο και σε πολιτικό επίπεδο.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το