Τοπικά

«Ξεκίνημα»: Ο Α. Μπέος βρίζει και απειλεί για να περάσει μια πολιτική που συμφέρει τα ιδιωτικά συμφέροντα

Για «σκηνικό εκφυλισμού, χάους, φωνών και επιθέσεων που στήνεται από πλευράς Α. Μπέου με σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση όσων διαφωνούν με τη δημοτική αρχή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το «Ξεκίνημα» Μαγνησίας. Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τα μέλη του «Ξεκινήματος» είναι η εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την Τετάρτη 23/5 ο Α. Μπέος επιτέθηκε για ακόμη μια φορά με βρισιές και απειλές εναντίον συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στην επίθεση συμμετείχαν και οι πραιτοριανοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που διαγωνίζονται στο ποιος θα εκτοξεύσει τις χειρότερες προσβολές και ποιος θα φωνάξει περισσότερο. Φυσικά όχι εναντίον όλων, αλλά μόνον εναντίον εκείνων που τολμούν να κάνουν κριτική στο καθεστώς.

Και τι δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση; Σεξιστικά σχόλια εναντίον της Φ. Κοκκινάκη, βρισιές εναντίον του Φ. Λαμπρινίδη, απαξίωση του Α. Νάνου, προσβολές εναντίον πολλών ακόμη αλλά και ευθείες απειλές για ξύλο από τον Α. Μπέο εναντίον του Ν. Κανελλή.
Αυτό το σκηνικό ήρθε σαν συνέχεια της άρνησης της δημοτικής πλειοψηφίας να υιοθετήσει ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Γ. Μπουτάρη και των απαράδεκτων δημόσιων δηλώσεων του Α. Μπέου με τις οποίες δικαιολογούσε ουσιαστικά την επίθεση.

Το σκηνικό εκφυλισμού, χάους, φωνών και επιθέσεων που στήνεται από πλευράς Α. Μπέου εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. Ο σκοπός τους είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση όσων διαφωνούν με τη δημοτική αρχή μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω έγιναν την ίδια μέρα που τρία μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών» οδηγούνταν σε δίκη μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΔΣ Γ. Μουλά. Ο κ. Μουλάς βέβαια αποφάσισε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο κι έτσι η δίκη αναβλήθηκε…

Κι αν κάποιοι πολίτες ακόμη θεωρούν ότι δεν τους αφορούν όσα απαράδεκτα γίνονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ας αναλογιστούν ότι όλα αυτά γίνονται για να περάσουν συγκεκριμένες πολιτικές που τους αφορούν.
Ο εκφοβισμός και ο αυταρχισμός χρησιμοποιούνται για να προχωρήσουν:

– Η εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως έγινε πρόσφατα με τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης, κάτι που θα έχει συνέπειες στην τσέπη των δημοτών.
– Η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ μέσα από την εκκαθάριση της εταιρίας για την οποία κόπτεται ο Α. Μπέος. Η μεταφορά του έργου της ΔΕΥΑΜΒ, ανάμεσα σε άλλα, θα διευκολύνει την παραχώρηση κομματιών των υπηρεσιών της σε ιδιώτες κάτι που ήδη προσπάθησε ο Α. Μπέος με τον Βιολογικό Καθαρισμό.
– Ο σκοτεινός τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ (με βάση και όσα αποκάλυψαν στη συνέντευξη τύπου ο Μ. Πατσιαντάς και η Ν. Οικονόμου) που μπορεί να κοστίσει κάποια εκατομμύρια από τα χρήματα των δημοτών
– Η καύση σκουπιδιών, με την κατασκευή εργοστασίου μετατροπής των σκουπιδιών σε καύσιμα SRF «κατάλληλα για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία».
– Τα πανάκριβα έργα βιτρίνας (όπως τα λαμπάκια, τα λουλουδάκια, η μετατροπή του Εκθεσιακού σε «συνεδριακό κέντρο» κ.α.) που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στους πολίτες αλλά δεν βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.
Αυτή είναι η πολιτική του Α. Μπέου στον Βόλο και αυτή την πολιτική έρχεται να υποστηρίξει ο αυταρχισμός και φασιστικές πρακτικές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το