Τοπικά

Ξεκίνημα: Κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία η ημερίδα της δημοτικής αρχής για το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων

Κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει την ημερίδα της δημοτικής αρχής Βόλου για το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου το “Ξεκίνημα” και σημειώνει πως “η κοινωνία γύρισε επιδεικτικά την πλάτη σε αυτή την παράσταση”. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το “Ξεκίνημα” στην ημερίδα παραδέχτηκαν ότι το εργοστάσιο που θέλει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή στον ΧΥΤΑ Βόλου θα παράγει δευτερογενές καύσιμο SRF.

Η ανακοίνωση από το Ξεκίνημα:

“Η «ημερίδα» της Δημοτικής Αρχής για το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Βόλου αποδείχθηκε μια κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία. Η κοινωνία γύρισε επιδεικτικά την πλάτη σε αυτή την παράσταση και το ίδιο έκαναν και όλοι οι μαζικοί φορείς της πόλης (Ιατρικός Σύλλογος, ΤΕΕ, εργατικά σωματεία κοκ) κανείς από τους οποίους βέβαια δεν είχε προσκληθεί.
Έτσι ο Μπέος και η παρέα του, πενήντα άτομα όλοι κι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (στο σύνολο 26), των εισηγητών, πολιτευτών του ΛΑΟΣ και της ΝΔ και μερικών «αγνών πολιτών» προσπάθησαν να παίξουν το έργο «επιστημονική ημερίδα». Μάταια οι δυο «εισηγητές» προσπάθησαν να καθησυχάσουν την κοινωνία για την καύση σκουπιδιών με γενικολογίες του είδους «το πετ κοκ είναι 100 φορές χειρότερο» λες και το κίνημα ενάντια στην καύση δεν ζητά την αντικατάσταση του πετ κοκ από το φυσικό αέριο. Μάταια προσπάθησαν οι λιγοστοί φίλοι του Δημάρχου να κάνουν το μαύρο άσπρο.

Στην ουσία όλοι παραδέχτηκαν ότι το εργοστάσιο που θέλει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή στον ΧΥΤΑ Βόλου θα παράγει δευτερογενές καύσιμο SRF, όπως άλλωστε ήδη λέει η προμελέτη. Και η χρήση του SRF είναι φυσικά η καύση…Άφησαν επίσης ανοιχτό την επιλογή το εργοστάσιο SRF να γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα μπάζοντας έτσι τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα στη διαχείριση των σκουπιδιών του Βόλου.
Κι αφού αυτό το «θέατρο» δεν μπορούσε σταθεί απέναντι σε καμία ουσιαστική κριτική και επιχειρήματα, όπως αυτά που προσπάθησε να διατυπώσει η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Ιφ. Ηλιοπούλου, ανέλαβε ο Α. Μπέος να «καθαρίσει» με τον γνωστό «τσαμπουκά» του. Φωνάζοντας μαινόμενος απέτρεψε την άλλη άποψη να ακουστεί, με τη γνωστή πεζοδρομιακή γλώσσα επιτέθηκε εναντίον των μελών της Επιτροπής και του δημοτικού συμβούλου Ν. Κανελλή, με τον ίδιο τρόπο συνέχισε αυτός και οι λιγοστοί φίλοι του την «ημερίδα».

Ευτυχώς η κοινωνία ήδη ενημερώνεται πραγματικά και τεκμηριωμένα και αντιδρά δυναμικά απαιτώντας την άμεση ανάκληση της άδειας που η κυβέρνηση έχει δώσει στην ΑΓΕΤ για να καίει σκουπίδια και ταυτόχρονα την άμεση ανάκληση της απόφαση του Δήμου Βόλου για κατασκευή μονάδας SRF”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το