Τοπικά

Ξεχωριστές εκδηλώσεις στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Με αθλητικές εκδηλώσεις, με χορούς, με παιχνίδια στη βιβλιοθήκη, με παρουσιάσεις βιβλίων, με την 21η έκθεση βιβλίου, με βραβεύσεις και με θέατρο αποχαιρέτησαν οι μαθητές/τριες τη σχολική τους χρονιά. Στο γαϊτανάκι των εκδηλώσεων, από 4 μέχρι 14 Ιουνίου, συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου.
Μεταξύ των όλων εκδηλώσεων η ΣΤ1’ την Τρίτη 12/6 έκανε παρουσίαση βιβλίου με παρόντες τους συγγραφείς: Αγγελική Θάνου, Διονύση Λεϊμονή, Ελένη Λαμπράκη, Λεμονιά Μουλά, Λίνα Βαλασά, Αστέρη Σχινά και την εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Λιάνα Πασχούδη. «Τα μικρά μολύβια» της ΣΤ1’ τάξης με συντονιστή τον δάσκαλό του Γεράσιμο Τσιμπλούλη παρουσίασαν την ιστορία τους «Κάρλα… η λίμνη που γεννήθηκε δυο φορές» και περιέχεται στο βιβλίο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS!» από τις εκδόσεις Διάπλαση. Το βιβλίο είναι μια συλλογική προσπάθεια επτά σχολείων. Στο τέλος της παρουσίασης οι συγγραφείς απέμεναν αναμνηστικά διπλώματα στα «μικρά μολύβια». Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, που είχε την επιμέλεια του προγράμματος, σημείωσε: «Ήταν πολύ όμορφα. Δουλέψαμε ωραία και χαρήκαμε ένα ωραίο αποτέλεσμα». Ενώ η Αγγελική Θάνου σχολίασε σε ανάρτησή της στο fb: «Μια ελπιδοφόρα εμπειρία. Τυχεροί μαθητές, πρωτοποριακοί εκπαιδευτικοί. Ευχαριστούμε για τα πλούσια συναισθήματα».

Την Τετάρτη 13/6 σειρά είχε η ΣΤ2’ όπου παρουσίασε τον «Πλούτο του Αριστοφάνη» σε διασκευή και με αναφορές στο σήμερα. Οι μικροί ηθοποιοί, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αναστάσιου Κανελλόπουλου και την αρωγή της δασκάλας Χαράς Δρίβα και της γυμνάστριας Μαρίας Μπούρα, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και προσέφεραν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Πέμπτη 14/6 με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωσης της ΣΤ’, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δώρισε στους αποφοιτήσαντες αναμνηστική φωτογραφία με ένα ραντεβού συνάντησης μετά από δέκα χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το