Τοπικά

«Βροχή» αιτημάτων για μετεγγραφή μαθητών σε άλλο σχολείο – Στα 35 τα λειτουργικά κενά καθηγητών

Τα 100 προσέγγισαν τα αιτήματα για μετεγγραφές μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και από αυτά ένα σημαντικό μέρος έχει ικανοποιηθεί.
Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που ακόμη εξετάζονται και άλλες που έχουν απορριφθεί, καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Το υπηρεσιακό συμβούλιο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεδριάζει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των καθηγητών που προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Είναι ένα δύσκολο παζλ, αφού πρέπει να διατηρηθούν ισορροπίες και να μην αδικηθούν καθηγητές πηγαίνοντας σε πολύ περισσότερα σχολεία από αυτά που μπορούν.
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια άρχισαν χθες τη διδασκαλία των μαθημάτων κάνοντας πάρα πολλά σχολεία πάνω από τέσσερις ώρες μαθήματος.
Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» είναι για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το θέμα των αιτήσεων για μετεγγραφές μαθητών από σχολείο σε σχολείο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ασφαλώς να πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μια μετεγγραφή. Παράλληλα, όμως πρέπει και το σχολείο που επιθυμούν να πάνε, να θέλει να τους δεχτεί.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας οι μετεγγραφές είναι ένας «πονοκέφαλος», καθώς με τη μείωση του μαθητικού δυναμικού που υπάρχει στα σχολεία, είναι ανεπιθύμητη η διατάραξη της ισορροπίας του μαθητικού δυναμικού μεταξύ των σχολικών μονάδων.
Πάντως αρκετοί γονείς έχουν υποβάλλει αιτήματα εδώ και μέρες και θα ήθελαν να ικανοποιηθούν.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως «έχουμε περίπου 80-100 αιτήματα από γονείς που θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους μετεγγραφή για ένα σχολείο. Ένα σημαντικό μέρος από αυτές έχει ικανοποιηθεί, ενώ κάποια άλλα όχι αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Επίσης άλλα είναι ακόμη υπό εξέταση».
Η μη οριστικοποίηση των μετεγγραφών των μαθητών καθώς ακόμη και αυτών που θέλουν να αποχωρήσουν από το ΓΕΛ και να φοιτήσουν σε ένα ΕΠΑΛ, αφήνει σε εκκρεμότητα και το ζήτημα της διαμόρφωσης των τμημάτων, άρα και των αναγκών για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που ακόμη δεν έχουν λάβει μόνιμη τοποθέτηση.

35 κενά
Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει, είναι και τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών τα οποία ανέρχονται πλέον στα 35 και είναι ένας αριθμός που μπορεί να προκαλέσει μικρές αρρυθμίες στην παράδοση των μαθημάτων. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μέχρι τέλος του μήνα να κάνει και τη δεύτερη φάση προσλήψεων και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας θα αποστείλει τα κενά με την ελπίδα της κάλυψής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το