Κόσμος

Βρήκαν αραβικά γκράφιτι σε δεξαμενές καυσίμων αεροπλάνων -Σε γαλλικά αεροδρόμια

easy.28.11.708

Ανησυχία προκάλεσε ο εντοπισμός αραβικών γκράφιτι, σε πάνελ που καλύπτουν τις δεξαμενές καυσίμων αεροσκαφών της easyJet, σε γαλλικά αεροδρόμια.

Ηδη γίνεται έρευνα για το ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιγραφές, που εντοπίστηκαν σε τέσσερα αεροσκάφη στη Γαλλία. Τα αεροδρόμια στα οποία βρίσκονταν δεν έχουν αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την Telegraph.

Η υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρείας, Λισα Κινγκ, ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τα γκράφιτι με email στο οποίο ανέφερε: «Σε τέσσερα αεροσκάφη μας στη Γαλλία βρέθηκαν γκράφιτι στο εσωτερικό των πάνελ καυσίμων και στην πόρτα της τουαλέτας, σε αραβική γραφή». Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το συμβάν δεν εκλαμβάνεται ως απειλή, ενώ δεν χρειάστηκε να βγουν επιβάτες από τα αεροσκάφη. «Η Easyjet εκλαμβάνει πολύ σοβαρά οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με την ασφάλεια και δεν θα πραγματοποιούσε μία πτήση αν δεν θεωρούσε ότι είναι απολύτως ασφαλές να γίνει αυτό», συμπλήρωσε η ίδια, αναφέροντας ότι δεν είναι κάτι περισσότερο από γκράφιτι.

«Τα γκράφιτι από μόνα τους δεν θα βλάψουν κανέναν. Ομως, η δυνατότητα που έχει κάποιος να κάνει κάτι κοντά στις δεξαμενές καυσίμων είναι σαφώς κάτι ανησυχητικό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με εξτρεμιστικές ιδέες, που δουλεύουν σε περιορισμένης πρόσβασης περιοχές αεροδρομίων», είπε από την πλευρά του ο Φίλιπ Μπάουμ εκδότης του Aviation Security International.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το