Κόσμος

Βρετανία: Πέθανε ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος στον κόσμο

παχύσαρκος

Για περίπου μία δεκαετία δε μπορούσε να βγει από το σπίτι του, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν κλινήρης καθώς το βάρος του δεν του επέτρεπε ούτε να σταθεί όρθιος. Ο 44χρονος Κιθ Μάρτιν έδινε μάχη με το βάρος του, καθώς είχε φτάσει να ζυγίζει 444 κιλά. Παρότι υποβλήθηκε σε γαστρικό δακτύλιο που του επέτρεψε να μειώσει περαιτέρω το σωματικό του βάρος, αλλά και να καταφέρει να σταθεί όρθιος, τελικά ο Μάρτιν έχασε τη ζωή του από πνευμονία.

Η μάχη του βαρύτερου ανθρώπου στον κόσμο με τον ίδιο του τον εαυτό καταγράφηκε από τις κάμερες του Channel 5 για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «444 κιλά και σχεδόν νεκρός».

Σε αυτό ο Μάρτιν εξέφραζε την λαχτάρα του να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να καταφέρει να βγει έξω από το σπίτι του.

«Είχα παραιτηθεί. Έλεγα ότι είτε θα πεθάνω στο κρεβάτι μου είτε θα αυτοκτονήσω. Τώρα, λέω ότι ήμουν κουτός», είχε δηλώσει στην κάμερα του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού.
Μετά την επέμβαση, μάλιστα, δήλωνε σίγουρος για τον εαυτό του περισσότερο από κάθε άλλη φορά και χαρούμενος.

«Σε λίγους μήνες θα μπορέσω να σηκωθώ και να περπατήσω. Ο μόνος άνθρωπος που φέρει την ευθύνη είμαι εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν χαμένα. Δεν πρόκειται να τα δαπανήσω άλλο», έλεγε.

Ο Μάρτιν που διένυε τις ημέρες του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και βλέποντας τηλεόραση, είχε εξηγήσει το 2012 ότι ξεκίνησε να τρώει υπερβολικά για να «απαλύνει τον πόνο του» και πριν το συνειδητοποιήσει κατέφευγε στο φαγητό κάθε φορά που κάτι τον αναστάτωνε.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το