Τοπικά

Βραβεύτηκαν μαθήτριες που γύρισαν στα θρανία… Πολυθεματική εκδήλωση από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο

Ενδιαφέρουσα πολυθεματική εκδήλωση διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Παρκ, παρουσία πάρα πολύ κόσμου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, στο πλαίσιο των «Orange days» κατά της βίας των γυναικών, της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και της Ημέρας Διεθνούς Σοροπτιμισμού. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν δύο μαθήτριες της Β’ τάξης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η κ. Μαριάνθη Χατζή και η κ. Danjela Ismaili.

Η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Ευαγγελία Γκόλια τόνισε πως η χθεσινή εκδήλωση ήταν η δεύτερη, στο πλαίσιο του δεκαεξαήμερου ακτιβιστικών δράσεων και της εκστρατείας κατά της βίας των γυναικών με τελική ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ημέρα Διεθνούς Σοροπτιμισμού.
«Αγκαλιάζουμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για 3η συνεχή χρονιά και ο Όμιλός μας βραβεύει μαθητευόμενες του ΣΔΕ. Θέλουμε να τονίσουμε τις «Orange days», με το πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της αισιοδοξίας, το οποίο διαδέχεται το μαύρο, το χρώμα του σκότους και της κακοποίησης, φτάνοντας στην Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβραβεύοντας το δικαίωμα της γυναίκας στη δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Λίνος Βίγκλας ανέφερε ότι «τιμά το ΣΔΕ η πρόσκληση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου να βραβεύσει ουσιαστικά μέσω των εκπαιδευόμενων του σχολείου μας όλους τους μαθητές, οι οποίοι πήραν την απόφαση να συνεχίσουν τις σπουδές τους ανεξάρτητα την ηλικία τους. Αυτό το 16ήμερο των ακτιβιστικών δράσεων είναι για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, θέματα τα οποία στο ΣΔΕ τα δουλεύουμε συστηματικά και βιωματικά. Ο κύριος ρόλος του σχολείου είναι η πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου».

Η κ. Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μίλησε με θέμα «Η μορφοποιός δυναμική του σχολείου απέναντι στην κακοποίηση», αναφερόμενη στους θεσμούς και τα στηρίγματα που μπορεί να παρέχει η εκπαίδευση όταν παρατηρήσει κρούσματα κακοποίησης είτε λεκτική είναι αυτή είτε σεξουαλική.
«Δίνουμε κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να εμπλακούν στη διαδικασία εντοπισμού παιδιών που βρίσκονται μέσα στο σχολείο και ενδεχομένως φοβούνται να μιλήσουν είτε επειδή από το σπίτι έχουν κάποιους ενδοιασμούς είτε γιατί φοβούνται τους συμμαθητές τους. Ως εκπαίδευση οφείλουμε να είμαστε κοντά στους μαθητές μας και σε συνεννόηση με τους γονείς, αλλά και με τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρούσματα» τόνισε.
Στην εκδήλωση μίλησαν η δρ Ευαγγελία Γκόλια με θέμα «Ο Σοροπτιμισμός από τις Orange days στα ανθρώπινα δικαιώματα», η Λώρα Νασίκα με θέμα «Έμφυλη βία και οι διάφορες εκφάνσεις της», ο Λίνος Βίγκλας με θέμα «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου – 15 χρόνια λειτουργίας», η Χριστίνα Ρούμπου με θέμα «Το φύλο σε πρώτο πλάνο», η Παναγιώτη Χριστογιάννη και η Μαριάνθη Χατζή με θέμα «Δεύτερη ευκαιρία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το